Öt modell, öt név ismert gyártók nálunk mégis furán ismeretlen nevű autóiról. Az autós világ talán mégsem annyira globális, mint gondolnánk!

1. Nissan Sunny

Abu Dhabiban büszkén jelentette a helyi Nissan-vezérképviselet: itt az új, 2020-as Sunny. Pedig ez a modell mifelénk már 1996-ban kihalt! Legalábbis a név. A kocsit csak kivezették a piacunkról: ami arabul Sunny, az nálunk először Almera, aztán Tiida volt, amíg lehetett kapni – de ennek már vége, a legújabb generációt mi sohasem láthattuk. Amerikában amúgy Versának hívják ezt a modellt, ez ott a belépő szintű Nissan.

Nissan Sunny

2. Maruti Suzuki Dzire

Az indiai piacon nem csak hogy Maruti Suzuki a Suzuki, de ráadásul még lépcsős hátú változat is van belőle, amit ott Dzire-nek, a desire, vágy szó eltorzított változatának hívnak.

Maruti Suzuki Dzire

3. Holden Commodore

Nem is biztos, hogy Ausztráliában észrevették: megvette az Opelt a Peugeot-Citroën csoport. Hiszen náluk Opel nincs is, csak Holden: a General Motors ezt a nevet használja a kenguruk földjén – pontosabban használta, mert hamarosan megszűnik a márka. Ami nálunk Insignia, az náluk egy olyan név, amit mi régi nagy Opelekről ismerünk: Commodore.

Holden Commodore

4. Renault Duster

A Renault nem mindenhol teremtette újra a Dacia brandet a Logannal, sok piacon Renault-emblémával kaphatók azok a kocsik, amiket mi Daciaként ismerünk. Oroszországban a Duster is Renault!

Renault Duster

5. Lada Largus

Az oroz piac gyöngyszeme egy tágas, technikájában majdhogynem korszerű, mégis elérhető árú modell. De hajoljunk csak közelebb! Hát nem ez az autó, amit mi még Dacia Logan MCV-ként ismertünk meg 2006-ban? De bizony!

Lada Largus

A Renault-csoport tagjaként a Lada megtarthatta ezt a praktikus, de a nyugat(abb)-európai piacról már kikopott modellt. 1,6 literes, 8 vagy 16 szelepes, 87 vagy 106 lóerős motorral és CNG-üzemre felkészített változatban is gyártják és árulják, induló ára átszámítva 2,35 millió forint.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában