Nem kellett sokat várnunk arra, hogy a vadonatúj BMW M5 bemutatója után elkészüljön a kombiváltozat. Persze nem a gyáriról beszélünk, hanem X-Tomi terveiről, ami megmutatja, micsoda kihagyott lehetőség a 600 lóerős, összkerekes családi kombi.

Az M5-ből elég korán volt már kombi, 1992-ben az E34-es sorozatból is építettek egy elég feltűnésmentes sportmodellt, igaz, nem sokat, összesen csak 891 darabot gyártottak le. A következő szériából, az E39-ből is elkészült a prototípus, de végül sosem látott napvilágot.

Az utódjából, az E61-es 5-ös kombiból azonban hivatalosan is kínáltak M5-öt, bár 2007 és 2010 között nem sokat, alig több, mint ezret gyártottak belőle. 5 literes, 510 lóerős V10-es motorjával 4,8 másodperc alatt gyorsult százra, és a korlátozás feloldásával megfutotta a 305 km/órát.

Mostanáig azonban nélkülöznünk kellett az M5 Touringot, a nagy csomagterű, villámgyors BMW kombira vágyóknak legfeljebb az Alpina kínált megoldást. Pedig az új M5 is ígéretesen nézne ki puttonyosként, mint azt X-Tomi meg is mutatta, aki a kedvenc képünket rajzolta át.

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!