A szerencsétlenül átplasztikázott 1969-es BMW 2002 az élő példa arra, hogy minden rosszban van valami jó. Jelen esetben egy 200 lóerős Ford Mustang motor.

Az ízléstelenségtől semmi sem véd, legyen az egy Bugatti Veyron, Mercedes S osztály vagy 1969-es BMW, az önjelölt autódizájnerek megtalálják a módját, hogy a lehető legnagyobbat rúgjanak a jobb sorsa érdemes autókba. A tehetségtelenség különösen akkor fájdalmas, ha szívós munkával és lelkesedéssel párosul, mint ennek a BMW 2002-nek az esetében is.

Az autó tulajdonosa nyilván meg volt győződve arról, hogy amit csinál, az valami fantasztikus, a műszerfalat például teljesen egyedi, utángyártott műszerekből állította össze, és nem sajnálta a pénzt az eredeti Recaro bőrülésekre, valamint az új féktárcsákra, kábelekre, vízpumpára sem.

A végeredményre nincs jobb szó, mint hogy zseniálisan hajmeresztő, mert az egymáshoz egyáltalán nem illő alkatrészeket – fehér kipufogó, rózsaszín ülések, barna-olivazöld festés, és az ormótlan sárhányó dobozok – ilyen mesterien összeválogatni szinte már művészet. Nagy kár érte, mert a motorháztető alatt figyelő ötliteres, V8-as Ford Mustang motorral és a ráfordított idővel és energiával az autó egy igazi mestermű is lehetett volna.

Úgy tudjuk, hogy a kocsi nagyjából 9500 dollárért (kábé kétmillió forint) cserélt gazdát az Ebayen, de az új tulajdonos helyében még rászánnánk ugyanennyit az átalakításra, szigorúan az eredeti autót alapul véve.

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz