Az egykori brit, ma kínai kézben lévő márka új villanyautóját kimondottan Európa számára tervezték.

Bár nálunk hivatalosan nincs jelen, az olcsó, praktikus, egyelőre viszont nem igazán szép családi villanyautókat gyártó, a kínai SAIC konszern tulajdonában lévő MG Motor az egyik legdinamikusabban növekvő eladási számokat produkáló villanyautó-márka Európában. Tavaly megháromszorozták 2020-as értékesítésüket, 52 ezer autót adtak el a kontinensen – igaz, ennek több mint felét Nagy-Britanniában, a márka szülőhazájában.

Az MG kínálata jelenleg négy modellből áll: a plug-in hibrid EHS-ből, a nemrég felfrissített külsejű ZS-ből, a kombikarosszériás MG5-ből és a Marvel R-ből. Melléjük érkezik valamikor az idei év végén a kifejezetten az európai piacra tervezett új kompakt modell, valószínűleg MG4 néven. Erről a kocsiról tett közzé egy kedvcsináló videót a gyártó:

Az új MG a VW ID.3, a Nissan Leaf és a hasonló méretű, árú modellek versenytársa lesz. Brit szaklapok szerint a kocsi indulóára a márka legnagyobb európai piacán 25 ezer font, kb. 11 millió forint körül lehet, az egy töltéssel megtehető hatótávolság pedig valahol 200 mérföld, azaz 320 kilométer körül várható.

Csak jönnek és jönnek a kínai villanyautók:

A kínai Nio ezzel az autóval hódítaná meg az európai piacot

Újabb kínai elektromos autó érkezik Európába, és ez lehet a legkelendőbb.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy ajtó máris bezárult Carlos Sainz előtt?

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés