A Pikes Peak hegyi felfutó újabb csúcsát döntené meg a Bentley a Continental GT alaposan átépített példányával.

A Bentley az utóbbi években kétszer is rekordot döntött a legendás Pikes Peak hegyi felfutó versenyen, előbb a Bentayga, majd a Continental GT mérsékelten felkészített változatával autóztak csúcsot a szériagyártású modellek közt.

Nincs gyorsabb autó a hegyen, mint a Continental GT

Idén is rekordot döntött a Bentley a Pikes Peaken.

Most egy ennél jobb időre törekszik a brit márka, amihez alaposan átépítették a Continental GT-t.

A GT3-as versenyautóra épül a rekorder, amit nem a Bentley izmos 12 hengeres motorja, hanem a 4 literes biturbó V8-as hajt,

méghozzá bioüzemanyaggal, amivel nemcsak tisztább, de a nagy magasságban ritkább levegőt is jobban bírja. A Pikes Peak pályája ugyanis 1440 méteren rajtol, és 4302 méteres tengerszint feletti magasságig hajt.

A Bentley abban a kategóriában indul, ahol alaposan átépített, de alapjában szériagyártású modellek versenyeznek, és ennek rekordját egy Porsche 911 GT2 RS Clubsport tartja 9 perc 36,559 másodperces idővel.

Csak akkor lehet megdönteni ezt az időt, ha a húsz kilométeres pályán 125 km/óránál is nagyobb átlagsebességet érnek el.

A Continental GT kormánykerekénél ezúttal is az új-zélandi Rhys Millen ül majd,

aki a Bentley előző két rekordját is futotta 2018-ban és ’19-ben. Az 1916 óta megrendezett felfutón az abszolút legjobb időt 2018-ban érték el az elektromos hajtású Volkswagen ID R-rel, 7 perc 57 másodperc alatt teljesítették a hegyi pályát.

Ez is érdekelhet:

Behúzta a Pikes Peak rekordját az elektromos Volkswagen

Loeb és a Peugeot abszolút rekordját döntötték meg vele.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában