Bolt Nano néven mutatták be a legújabb városi elektromos autót, és a neve nem véletlen, a cég mögött a futólegenda Usain Bolt áll. A kétüléses kiskocsit olyan rövid utakra tervezték, ahová gyalog vagy rollerrel már nem indulnál.

2017-ben visszavonult a profi sporttól Usain Bolt, aki nyolc olimpiai és tizenegy világbajnoki címével 100 és 200 méteren máig tartja a világcsúcsot. Egy évvel később pedig már elektromos rollereket megosztó mobilitási céget alapított, és a Bolt Mobility most a következő szintre lépett. Usain Bolt bemutatta a saját magáról elnevezett városi kisautót.

A Bolt Nano egy olyan apró, kétüléses négykerekű, mint a Renault Twizy, de ahhoz képest teljesen zárt a karosszériája és cserélhető az akkumulátora. Még nem árulták el, hogy mennyit megy el egy feltöltéssel, de azt igen, hogy jellemzően

A gyártója szerint a Nanóból négy is elfér egy hagyományos parkolóhelyen, és az első példányokat már 2020-ban birtokba lehet venni. Az ára 10 ezer dollár, azaz 2,9 millió forint körül lesz, és már most fogadnak megrendeléseket, amihez 999 dolláros előleget kell fizetni.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon