Nem csak a Mercedes és a Red Bull az.

Az új idényre még egy kicsit várni kell – EZEN a visszaszámlálón megnézheted, hogy egészen pontosan mennyit –, az idéntől életbe lépő szabályváltoztatások pedig az elmúlt évekhez képest sokkal izgalmasabb szezont ígérnek, és valószínűleg nem csak két csapatot láthatunk majd versengeni a konstruktőri világbajnoki címért.

Így van vele a Mercedes új pilótája, George Russell is, aki szerint idén a 2014 óta domináló Mercedes, valamint a Red Bull mellett több csapat is labdába rúghat majd:

„Egy olyan csapat, mint a Ferrari, amely az elmúlt két évben nehéz időszakon ment keresztül, éhezik a sikerre. A szabályváltoztatásoknak köszönhetően visszatérhetnek a harcba, hasonlóan a McLarenhez.”

A fiatal brit szerint ugyanis ezek a csapatok rendelkeznek a megfelelő infrastruktúrával, tehetséggel a mérnöki részlegen, valamint versenyzőkkel ahhoz, hogy képesek legyenek felvenni azt a bizonyos kesztyűt.

„Őszintén hiszem, hogy akár öt csapat is képes lesz arra, hogy igazán nagyot alkosson”

– hogy a Mercedesen, a Red Bullon, a Ferrarin és a McLarenen kívül melyik istálló lehet az ötödik, azt nem árulta el Russell, de ha minket kérdezel, mi az Alpine-t mondanánk.

(Forrás: formula1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A szerelő intézte el a Ferrari limitált szériás szuperautóját