Szokatlanul hosszú idő után véget ért a GranTurismo és GranCabrio gyártása, ezzel az utolsó szívómotoros Maserati készült el, amire nem mindennapi példánnyal emlékeznek a modenai gyárban.

2007-ben mutatta be a Maserati a legutóbbi sportkupéját, ami egészen mostanáig gyártásban volt. A GranTurismo, valamint a két évvel később megjelent GranCabrio még a klasszikus recept szerint épült, a hosszú motorházfedelük alatt 4,7 literes V8-as szívómotor dolgozik. 40 ezer példány után véget ért a két típus pályafutása, a Maserati elkészítette az utolsót.

A gyártás befejezésére egy különleges darabbal emlékezik az olasz gyártó.

A GranTurismo Zéda érdekessége a színátmenetes fényezés, a matt szürke alapból egyre fényesebb kékre vált a festés,

amit hagyományosan kézi munkával készítettek el. A 460 lóerős sportkocsi 4,6 másodperc alatt gyorsul százra és 299 km/órás sebességre képes.

A gyártás befejezése egy korszak végét is jelenti a Maseratinál, a GranTurismo volt a márka utolsó szívómotoros modellje.

Az olasz gyártónak nagy tervei vannak, előbb a Ghibli hibrid változata érkezik, majd egy teljesen új, elektromos hajtású sportautó, ami remélhetőleg a néhány éve bemutatott Alfieri tanulmányautó formáját kapja.

Ez is érdekelhet:

A Maserati is az elektromos autózás felé halad

Bejelentették az új modelleket.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában