Verstappen elhagyja a Red Bullt?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Közel sem biztos Max Verstappen jövője a Red Bullnál.

Verstappen 2017-ben 2020-ig hosszabbított a Red Bull-lal – ezzel az osztrák csapat meg is kötötte legfontosabb szerződését –, ugyanakkor akár ennél korábban is távozhat, ugyanis a kontraktusban van egy záradék, ami kimondja, hogy az istálló gyenge teljesítménye esetén a lejárati idő előtt leléphet.

Az pedig nem titok, hogy a 21 éves pilóta álma a világbajnoki cím megszerzése, az RB pedig eddig még nem igazán tudott olyan autót alárakni, amivel a hollandnak esélye lett volna erre.

Bár Verstappen öt futam után jelenleg a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben a pilóták között, nincs esélye a Mercedes, de talán még a Ferrari ellen sem.

Verstappen édesapja, Josh szerint ugyan Max „jól járhat azzal, ha a Red Bullnál marad”, de lassan el kell gondolkodni a hogyan továbbon:

A helyzet nem egyszerű, 2021-től jönnek az új szabályok, most pedig még nehezen megjósolható, hogy rendeződnek át az erőviszonyok a sportágban – ha egyáltalán komolyabban átrendeződnek –, vagyis egyelőre lutrinak tűnik a csapatváltás.

(Forrás: Fox Sports, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.