Ijesztően érdekes a vérszállító motoros sisakkamerás videója, ahogyan a hosszú hétvége előtt, csúcsforgalomban Budáról Veszprémig hasít.

Mutattunk már sürgősségi vérszállítós videót, az sem volt tanulság nélküli:

Így száguldanak át Budapesten a vérrel, amikor hirtelen kell a műtőben

Gondolj erre, amikor egy megkülönböztető jelzésű járműnek kell utat adni!

Ez viszont fokozottan az. Egy vérprofi motoros október 22-én a budai Karolina útról Veszprémbe vitt egy adag vért egy két hónapos csecsemőnek egy megkülönböztető jelzésekkel ellátott BMW R 1200 GS Adventure-rel, olykor 200 km/h sebességgel az M7-esen, majd a 8-as úton, mindezt tökéletes minőségben videóra vette, élő kommentárral. Az a motoros képességét mutatja, hogy durva tempónál, az autók között szlalomozva is higgadtan beszél, közben arra is van ideje, hogy bal karral vagy jobb lábbal megköszönje azoknak, akik elengedték.

Az viszont rémisztő, sok vezetőnek mennyire nincs fogalma, mi zajlik körülötte az úton: vagy nem veszi észre a villogó-szirénázó motort, vagy észreveszi, és lövése sincs, mit csináljon.

48 perc vonulás unalmasnak tűnhet, de egyáltalán nem az: van, aki kis híján fellöki a motorost (8:00-nál nagyon kicsin múlt), van, aki elé sorol be, van, aki a telefonál, ezért ügyetlenkedik, közben pedig a motoros elmeséli, milyen stabil a gépe még 200-nál is, és hogy harminc centiméteres félrehúzódásnál nincs is többre szüksége.

Csodálat és köszönet!

Hasonlóan elkeserítő videó a témában:

Ha gyakran érzed úgy, kék villogó kellene, hogy haladni tudj az úton… akkor tévedsz

Sokaknak kevés a villogás és sziréna, hogy észrevegyék a rendőrt vagy a mentőt.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában