Nyilván sejted, hogy miért.

Sebastian Vettel négyszeres világbajnok kijelentette, akárhogy is lesz, ő nem fog rajthoz állni a szeptember 25-i Orosz Nagydíjon, miután csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, amely során több várost is légi- és tüzérségi támadás ért, péntek reggelre pedig az orosz egységek már az ország fővárosát, Kijevet is elérték.

„Szörnyű látni, ami történik. Ha megnézzük a versenynaptárat, láthatjuk, hogy van egy versenyünk Oroszországban is. Azt gondolom, nem szabadna rajthoz állnom, és nem is fogok. Helytelen lenne abban az országba versenyezni. (...) Biztosan fogunk erről beszélni, de úgy gondolom, hogy a döntésem már megszületett.”

Vettel hozzátette még, hogy sajnálja az ártatlan áldozatokat, akik „ostoba indokok és egy nagyon-nagyon furcsa és őrült vezetés miatt veszítik életüket”.

Max Verstappen regnáló világbajnok sem támogatja az Orosz Nagydíjon való részvételt, mint mondja, nem szabad és nem helyes egy olyan országban versenyezni, ami háborúban áll.

A Forma–1 jelezte, hogy figyelemmel követi az eseményeket, de ennél konkrétabban még nem nyilatkoztak a szocsi futammal kapcsolatban.

UPDATE:

Törölték az F1-es Orosz Nagydíjat

Az oroszországi BL-döntő után az Orosz Nagydíjat is lefújták.

(Forrás: Sky Sports, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Eltünteti az orosz zászló színeit F1-es autójáról a Haas

Az oroszos fehér-kék-pirosból csak az egyik szín marad meg.

Függetlenség vs. birodalom: sok évszázados előzményei vannak az ukrán–orosz konfliktusnak

Egy kis történelmi áttekintés talán segít megérteni a helyzetet, ami bizonyosan az egyik legfontosabb téma lesz az elkövetkező időszakban.

{{https://player.hu/kult/sean-penn-ukrajnaban))

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Megválaszolták, hogy mire menne Verstappen a Red Bull nélkül

10 érdekesség, amit tudnod kell a McLaren F1-ről

További cikkeink a témában
Hirdetés