Négyszeres világbajnok válthat egy hétszeres világbajnokot?

Lewis Hamiltont elvileg 2023-ig köti szerződése a Mercedeshez, azonban közel sem biztos, hogy láthatjuk őt is a 2022-es rajtrácson, a britet ugyanis annyira frusztrálják a szezonzárón történtek, az, ahogy elvesztette a már szinte megnyert nyolcadik világbajnoki címét, hogy a visszavonuláson gondolkodik.

A csalódott 36 éves utódjaként már több nevet is lehetett hallani a nemzetközi sajtóban, felmerült többek között az F2- és FE-világbajnok Nyck de Vries, valamint a szezon végén búcsúztatott Valtteri Bottas neve is, de még az alfatauris Pierre Gaslyé is. A korábbi F1-es pilóta, jelenleg szakkommentátorként ténykedő Ralf Schumacher ugyanakkor egy elég érdekes gondolattal állt elő, szerinte ugyanis

Sebastian Vettelt kellene legigazolnia a Mercedesnek.

Schumacher azzal indokolja mindezt, hogy ez lenne a logikus választás, hiszen a négyszeres világbajnok nemcsak kellő tapasztalattal rendelkezik, de még mindig gyors, ráadásul mivel – szerinte – az Aston Martin nagyon hasonlít a Mercedesre, így valamelyest már ismeri a címvédő autóját és motorját is.

Vettelnek a 2022-es szezon végéig szól a kontraktusa, ugyanakkor a brit csapatnál bekövetkező változások miatt akár az is elképzelhető, hogy a német pilóta idő előtt távozik, a Mercedes hívásának pedig egészen biztosa nem mondana nemet – legalábbis Schumacher szerint. De van, aki mást gondol Vettel jövőjéről:

(Forrás: planetf1.com)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rövidebb lesz az idei F1-es szezon
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!