Jacques Villeneuve a Forma–1 megmondója, aki néha nyers, de soha nem titkolja véleményét. Szeretjük is ezért. A kérdés már csak az, hogy Fernando Alonso és a Manor Marissua F1-csapat mennyire csípi őt most.

Fernando Alonso megunva öt év sikertelenséget 2014-ben elhagyta a Ferrarit és a McLaren-csapathoz csatlakozott. Döntése sokakat megdöbbentett.

A váltás eddig nem igazán jött be neki: a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon tesztbalesete miatt még nem állhatott rajthoz, Malajziában nem ért célba, Kínában a 12. helyen végzett, Bahreinben pedig a 11. hely jutott neki.

Nagyon úgy tűnik, hogy az a hőn áhított harmadik világbajnoki cím még várat magára, 1997 F1-világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint pedig a spanyol nemhogy címeket és futamokat nem fog nyerni, de a pályafutásának is vége.

„Egyértelműen hiba volt elhagyni a Ferrarit. Nyugodtan maradhatott volna még három-négy évig, hogy aztán onnan vonuljon vissza vagy szerződjön a McLarenhez.”

„Nem hiszem, hogy felmérte döntésének a kockázatát, ezzel ugyanis könnyen vége lehet a karrierjének. Talán már soha nem fog címeket és futamokat nyerni.”

„Persze a dolgok változhatnak, ettől függetlenül nem hozott jó döntést.”

Villeneuve aztán keményen beszólt a Manor Marussiának is:

„Az a csapat nem méltó arra, hogy az F1-ben szerepeljen, talán a GP2-öt az ő szériájuk. Ez egy drága sportág, ahol mindig  versenyképesnek kell lenni.”

(Forrás: motorsport.com)

Az megvan, hogy a Volkswagen mégis beszállhat az F1-be?

És láttad azt a boksztrükköt, ami heves vitákat vált ki az interneten?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés