Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagy terepjáróból egyre több van a Volkswagennek, hiszen éppen csak most mutatták be a Touareg harmadik generációját, máris itt a következő, az amerikai piacra szánt Atlas sportosabb változata, amivel a BMW X6 kategóriájára pályáznak.

Hivatalosan egy tanulmányautó, amit a Volkswagen a New York-i autószalonon bemutatott, de nem nehéz kitalálni, hogy ehhez nagyon hasonló formában kerül majd gyártásba az Atlas Cross Sport. Az amerikai piacra szánt hétüléses Atlas sportosabb, kupéformájú változatáról van szó, vagyis ez a Volkswagen válasza a BMW X6-ra és a Mercedes-Benz GLE Coupéra.

Az ötméteres Atlasnál 19 centiméterrel rövidebb és hárommal alacsonyabb a Cross Sport, de még így is hatalmas, a csaknem háromméteres tengelytávja megegyezik a hétülésesével, azzal szemben ez csak ötszemélyes lesz. A modern hangulatú, letisztult stílusú utastérben természetesen van egy pár színes képernyő, 12,3 colos a műszereknek, 10,1 colos a navigációnak, és a klíma is érintőpaneles.

A tanulmányautóba a 3,6 literes, 280 lóerős V6-os benzinmotor mellé még két elektromotor került, a hibrid rendszer kombinált teljesítménye 360 lóerő, amivel 5,5 másodperc alatt gyorsul százra, tisztán elektromosan 70 kilométert lesz képes megtenni. Amikor jövőre gyártásba kerül, lesz egy 314 lóerős mild hibrid változata is az amerikai piacra szánt Volkswagennek.

Európában nem kapjuk meg az Atlast, de nézd meg helyette az új Touareget:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.