Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostanra már tudod, hogy az Amarokkal a Volkswagennek is helye van a platós terepjárók kategóriájában. Az Egyesült Államokban, ahol sokkal népszerűbbek a pick-upok, egy külön típussal vetné meg a lábát a német gyártó.

A Hilux, a Navara és a Ranger mellé a Volkswagen is belépett a platós terepjárók kategóriájába az Amarokkal, de éppen ott nem kínálják, ahol a pick-upok a legkeresettebbek, az Egyesült Államokban. A magyarázat egyszerű, hiszen ott az egy mérettel nagyobb platósok mennek, ezért a Volkswagen is elkészült az amerikai piacra való pick-uppal.

Az alapokat az Atlas adta, az a méretes, akár hétszemélyes szabadidő-terepjáró, amit szintén az amerikaiaknak fejlesztett ki a Volkswagen. A most leleplezett, Tanoak névre keresztelt koncepció az Amarokkal szemben nem létravázas, hanem önhordó karosszériás, hiszen elsősorban nem munkára termett, ezért dögösebben is nézhet ki.

A ráncfelvarrás óta a 2.0 TDI helyett háromliteres, V6-os turbódízellel szerelik az Amarokot, az amerikai testvére azonban nem dízelt, hanem benzinmotort kapott: a 3,6 literes V6-os teljesítménye 276 lóerő, és természetesen mind a négy kereket hajtja. Még nem hivatalos, de nagyon valószínű, hogy a vele egyszerre bemutatott Atlas Cross Sporttal együtt gyártásba is kerül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.