Még csak pár hónapja annak, hogy egy animációs filmben feltűnt a Beetle lehetséges jövőbeli változata, a Volkswagen azóta többször is meggondolta magát az ikonikus bogárhátú jövőjével kapcsolatban.

A kilencvenes évek derekán divatba jött a retró, amikor a Volkswagen előállt a Concept One tanulmányával, és 1997-ben New Beetle néven gyártásba is került a bájos bogárhátú, amit a márka akkor éppen aktuális technikáját rejtette a múltidéző vonalak alatt. A Beetle még egy generációt megért a 2011-ben bemutatott praktikusabb szériával, majd pár éve annak is megszűnt a gyártása.

A Volkswagen az utóbbi években már az elektromos autókat felvonultató ID-modellcsaládra koncentrált, de ha már egyszer a legendás Bulli szellemét viszi tovább az ID. Buzz, miért ne lehetne a bogárhátúnak is elektromos hajtású utódja? Az ötletet még inkább alátámasztotta, hogy idén nyáron egy animációs filmben fel is bukkant egy ilyen autó koncepciója.

Az eltelt idő alatt többször is cáfolták, hogy a Volkswagen a Beetle felélesztésén dolgozna, a márka vezére például egyenesen azt mondta egy interjúban, hogy a retró zsákutca, és bár nem zárta ki teljesen a bogárhátú visszatérését, azt aláhúzta, hogy jelenleg nem foglalkoznak a kérdésével. Most azonban ennek ellenkezőjét nyilatkozta egy kollégája. A Porschétől érkezett Michael Mauer, a Volkswagen-csoport vezető dizájnere azt mondta, hogy

őrültség lenne eldobni olyan ikonikus modelleket, mint a Beetle, a Bulli és a Golf.

Az utóbbi jövője biztosnak látszik, a jelenlegi nyolcadik generáció kifutásaként elektromos autóként térhet vissza a Golf, a Beetle-ről azonban egészen eddig nem volt szó.

Michael Mauer szereti a klasszikus formákat

A Volkswagennél éppen egy újabb stílusirányzaton dolgoznak, amit jobban szerethetnek a rajongók, és ennek első példája volt a Golf dizájnelemeit hasznosító ID. 2all, a sorba pedig egy vadonatúj Beetle is illene, immár tisztán elektromos hajtással. Mit gondolsz, szerinted lenne helye a Volkswagen jövőjében egy új bogárhátúnak? Mi imádnánk!

Ez is érdekelhet:

Jövőre befejeződik a Volkswagen Beetle gyártása

Véget ér egy újabb fejezet a típus történetében.

70 éve így hódította meg az amerikaiakat a Volkswagen

1949-ben két Bogárral indult a történet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában