A Volkswagennek mindig is volt lakóautója, és a California már eddig is tele volt ötletes megoldásokkal. A legújabb generációja most megújult, érdekes funkciókkal lett gazdagabb, aminek útközben és kempingezésnél is hasznát veheted.

A Transporter már a hatodik generációjában jár, és a Volkswagen nemrég felfrissítette, hogy benne legyenek a márka legújabb műszaki fejlesztései. A ráncfelvarrás pedig a típus lakóautó-változatára, a Californiára is igaz, ami nemcsak otthonosabb lett az új berendezésével, de néhány olyan funkció is került bele, ami kempingezés közben jól fog jönni.

A külsejéről könnyen felismered a ráncfelvarrott modellt,

mert a California is nagyméretű hűtőmaszkot kapott a szintén új és teljesen LED-es fényszórók közé, és továbbra is elérhető a kétszínű fényezés, amivel elég stílusos lesz a megjelenése. A belső teret is átrendezték, új bútorok és újabb színű kárpitok kerültek bele, hogy lakva is otthonosnak érezd.

A lakótér tényleg egy nappalira hasonlít,

a hátsó ülés mostantól többféleképpen átalakítható, nemcsak alváshoz, hanem napközbeni kényelmes pihenéshez vagy olvasáshoz is. A műszerfalon színes képernyő vetítheti a számlapokat és 9,2 colos is lehet a navigáció érintőképernyője, és a tetőre is került egy érintőképernyő, ahol olyan kempingfunkciók irányíthatók, mint a sátortető nyitása, az ébresztő, a hűtőszekrény vagy az állófűtés.

A képernyő a dőlésszögeket is mutatja, hogy profin szintezd be az autót a kempingezéshez.

A Californiát továbbra is kétliteres turbódízellel szerelik, akár összkerékhajtással is, és fontos műszaki újdonság, hogy a kormánymű szervóját hidraulikusról elektronikusra cserélték. A Volkswagen lakóautója ezzel

egy sor kényelmi és biztonsági funkcióval gazdagodott, mint a sávtartó, a parkoló asszisztens, az oldalszél- és vontatmány asszisztens.

Ez is érdekelhet:

Egy Ford lakóautóval vettük be Szlovénia legszebb részeit

Szlovéniában kismilliónyi csoda várja, hogy belevessük magunkat, egy Ford Transit lakóautó segítségével kezdtünk bele a felfedezésébe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában