Az Uber és a hozzá hasonló cégek számára fejlesztett egy jövőbemutató járművet egy svájci autóipari beszállító. A már nevében is futurisztikus Holograktor három utast is vihet, de akkor a sofőr otthonról, távirányítással vezeti a kocsit.

A svájci WayRay kilépne már az autóipari beszállító szerepéből, ezért most épített egy egész autót, amit Holograktor néven mutatott be. A nevéből sejthető, hogy egy futurisztikus tanulmányautó, és ezt első ránézésre is megmondod róla. A dizájn Sasha Selipanov munkája, aki a Bugatti és a Koenigsegg számára is dolgozott már.

A 22 colos kerekeken gördülő autó lézeres fényszórókat kapott, és a felfelé nyíló szárnyas ajtókon kívül figyelmet érdemel még a tetőn lévő púpja, ahová a kiterjesztett valóság hologramos vetítőjét építették.

A Holograktor ugyanis egy olyan önvezető jármű, amiben hologramos kiterjesztett valóság szórakoztatja az utasokat.

A berendezés is szokatlan, a Holograktor ugyanis háromüléses, de nem úgy, mint a McLaren F1, mert ebben az autóban elöl kettő, hátul egy ülés kapott helyet. A statisztikák szerint az Uber az esetek 80 százalékában

csak egyetlenegy utast szállít, és neki királyi helye van hátul a széles fotellel és a videojátékhoz járó kontrollerrel.
Az első sorban két ülés van, és feltűnhet, hogy kormánykerék is maradt az önvezető járműben.

A Holograktor vezethető, de akár a távolból is irányítható, ilyenkor a légzsák miatt mégis szükség van a kormánykerékre. A WayRay koncepciója szerint ha az utasok hajlandók hologramos reklámokat nézni, akkor még olcsóbb is lehet az utazás.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781