Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jelenlegi autómegosztó-szolgáltatók mellé egy újabb csatlakozik 2020-ban, amikor Budapesten is elérhető lesz a WeShare. A Volkswagen-csoport szolgáltatásával Škodákat lehet majd igénybe venni rövid távokra.

2019-ben indult a Volkswagen-csoport autómegosztó szolgáltatása Berlinben, száz százalékban elektromos autókkal, az 1500-tagú flottában e-up! és e-Golf modelleket lehet kölcsönözni. 2020-ban pedig jelentősen belehúznak a terjeszkedésbe, ugyanis az év elején Prágában és Hamburgban, tavasszal Párizsban és Madridban, az év későbbi részén pedig Milánóban és Münchenben, valamint Budapesten is megjelennek.

Budapesten a WeShare szolgáltatás kölcsönözhető autója a Škoda lesz,

akárcsak Prágában, várhatóan a Citigo elektromos változata. A többi európai városban a Volkswageneket vezetik be, az év végétől az ID.3 is elérhetővé válik a rendszerben. Berlinben a szolgáltatásnak máris 50 ezer regisztrált ügyfele van, aminek a háromnegyede legalább egyszer használta már az autókat. A statisztika szerint egy autó naponta átlagosan négy-öt utat tesz meg a városban.

A teljes európai flotta összesen 8400 járművet számlál majd, és a WeShare arra is megoldást keres, hol lesznek tölthetők fennakadás nélkül ezek az elektromos autók. Berlinben például 140 elektromos töltőállomást telepítenek Lidl és Kaufland üzletek parkolójában, és a nyitvatartási időn kívül kizárólag az autómegosztó használhatja majd azokat.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.