A szárnyakkal vadított, 380 lóerős rali-világbajnoki versenyautó premierjén már elejtette a Toyota, hogy az utcai Yarisból is lesz sportváltozat, és most meg is mutatták, hogy komolyan gondolják a dolgot.

A Yaris eddig egészen biztosan női autóként élt a fejedben, de hamarosan ideje lesz átgondolni a dolgokat. A Toyota ennek a városi kiskocsinak az alaposan felmérgesített változatával tér vissza a rali-világbajnokságba, és ha már így benne vannak a témában, akkor egy utcai sportmodellt is összehoztak.

Még csak két képet mutattak meg róla, és egyedül annyit árultak el, hogy 210 lóerős lesz. Nem tudni, hogy mekkora motorból hozták ki ezt a teljesítményt, de az biztos, hogy az autós kártyában nem fog alulmaradni a sportos Yaris az olyan konkurensekkel szemben, mint a Clio RS, a Corsa OPC vagy a Fiesta ST.

Genfben az autószalonon leplezik le a sportos Yarist, amivel a Toyota visszatér arra az útra, ahonnan a Corolla TS és a Celica gyártásának végén letért. Ezzel együtt a teljes kínálatot átvariálják, új lámpákkal, friss külsővel és több extrával, hogy könnyebb legyen meggyőzni a barátnődet, miért éppen ilyen Yarist kell vennetek.

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral