Szépen felújított Zaporozsecnek tűnik, pedig a formáján kívül nincs sok köze hozzá ennek a szovjet kisautónak, amelynek a lemezei alatt egy Porsche Boxster bújik meg.

A hatvanas évek vége óta készült a zaporozsjei autógyárban az a kiskocsi, aminek a formájához az NSU Prinz adta az ihletet. A képeken látható Zaporozsecnek pedig nem ez az egyetlen német kapcsolata, hiszen a lemezek alatt tulajdonképpen egy Porsche. Az építése kimondottan jól sikerült, alaposan meg kell nézned, hogy észrevedd a különbséget.

Az alapokat, azaz a középre épített motort, a váltót és a futóművet is az első generációs Boxster adta kölcsön,

a Porsche karosszériáját azonban a Zaporozsecére cserélték. A méretek egyeztetéséhez meg kellett nyújtani a sárvédőket, a hátsó kerékjáratokat pedig néhány centivel hátrébb tették, az új idomokat üvegszálas anyagokból építették meg.

Azt mondják, hogy a Zaporozsecnek tűnő Porschét vezetni is legalább annyira jó, mint az eredetit, és a mindennapokra is kényelmesnek ígérkezik, megtartották ugyanis a Boxster eredeti belsejét, de a kárpitokat teljesen újra cserélték. Nem ez az első Zaporozsec-Porsche, korábban egy dögös roadstert építettek a szovjet karosszériából.

Ez is érdekelhet:

Megvan minden idők legdögösebb Zaporozsece

Persze kellett hozzá egy Porsche is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés