A Volvo kínai tulajdonosa, a Geely egy újabb autómárkát hozna az európai piacra, és a kompakt méretű Zeekr 003 elsősorban a Volkswagen ID.3-nak állítana konkurenciát.

A Lotus és a Volvo mellett olyan márkák is a kínai Geely birtokában vannak, mint a Polestar és a Lynk & Co. Az utóbbiból pedig nemrég egy újabb önálló márka született, a Zeekr, ami kizárólag elektromos autókat kínál majd, és amivel az európai piacot is meghódítanák. Az első modelljük a 001-es, és most megmutatták az első képeket egy kisebb modellről.

Az 544 lóerős Zeekr 001 hamarosan 140 kilowattórás akkumulátort kaphat, amivel az 1000 kilométert is meghaladja a hatótávja
A Zeekr 003 egy körülbelül 4,4 méter hosszú, kompakt méretű crossover lesz,

ezzel a Volkswagen ID.3 és ID.4 riválisa lehetne. A dizájnját még álcázás takarja, de a széles hátsó fénycsíkból és a felnik mintájából következtethetünk arra, hogy látványos külsőt alkottak a Geely dizájnerei. A tervek szerint egy- és kétmotoros, 204 és 408 lóerős változata lesz az autónak.

A részletekre már nem kell sokat várnunk, a Geely az áprilisi sanghaji autószalonon mutathatja be a Zeekr 003 gyártásba kerülő változatát. A márka közben más téren is hallat magáról, a 001-essel például nemrég megdöntötték a leggyorsabb driftelés világrekordját.

Ez is érdekelhet:

Európába jöhet az ezer kilométeres hatótávú elektromos autó

Nagyobb akkumulátort szerelnek a Volvo tulajdonosa által épített autóba.

Kínai elektromos autó döntötte meg a leggyorsabb driftelés rekordját

Két Guinness-rekordot is behúzott a Volvo testvérmárkája.

Nem gondoltuk volna, hogy ilyen is lehet egy autókereskedés

Bent áll egy autó, de inkább egy klubra hasonlít, tulajdonképpen az is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy férfi feltalálta a terepjárósok második leghasznosabb extráját

300 lóerővel nagyon megy az új MINI Countryman

További cikkeink a témában