Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még régebb írtunk arról, hogy elérkezhet az a nem túl távoli idő, amikor a kankó gyógyíthatatlanná válhat. Nos, elérkezett. Gatyát, azaz kotont felkötni.

Ugyanis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló, úgynevezett szupergonorrheát diagnosztizáltak egy brit férfinél, aki Délkelet-Ázsiában kaphatta el a kórt. A brit egészségügyi szolgálat (Public Health England) szerint ez az első eset, hogy a fertőzés nem gyógyítható a kezelésére szolgáló két antibiotikum, az azitromicin és a ceftriaxon kiombinációjával.

foglalta össze a nem túl üdítő hír lényegét az egészségügyi szolgálat munkatársa, Gwenda Hughes.

A szuperkankó hivatalosan is megérkezett

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centres for Disease Control) a konzultáció után egyetértett a brit szakemberekkel, hogy ez az eset az első a világon. Ez pedig így nagyon nem néz ki jól. Ugyanis a WHO becslései szerint

A kórnak sok esetben nincs tünete, de a medence szerveinek gyulladását, méhen kívüli terhességet, meddőséget okozhat, valamint növeli a HIV-fertőzés kockázatát. És ha gyógyíthatatlanná válik, akkor a világ egy még kevésbé kedves hely lesz.

És hogy mindez miért van? Többek között az emberi hülyeség miatt:

(forrás: WHO, BBC, MTI)

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.