Ha innál valami meleget, ráadásul még alkoholosat is, de már baromira unod a forralt bort, akkor a rumos/whiskys forró csokit ki kell próbálnod.
Mi nem állítjuk, hogy forró csokit inni nem férfias dolog, de azért eláruljuk, mivel teheted annyira macsóvá ezt a téli italt, hogy még a szivarklubban is elismerően csettintsenek rá - szóval most figyelj:
RUMMAL vagy WHISKYVEL.
Jó, ez nem nagy megfejtés. De neked ez eszedbe jutott már? Akkor miért is nem így iszod a forró csokit?
Mindenek előtt gyorsan tisztázzunk valamit: a forró csoki nem egyenlő a kakaóval.
Na, mondjuk a tuti receptet:
- 1/2 dl rum/whisky
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 rúd fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
A dolgod pedig mindössze annyi, hogy a tejhez hozzáadod a mézet, a fahéjat a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd folyamatos kevergetés mellett felforralod. Ha ez megvan, akkor mehet hozzá az étcsoki és a rum/whisky, amit közepes lángon szépen addig melegítesz, amíg a csoki el nem olvad. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy pohárba töltöd és megiszod. Ennyi.
(Fotó: Getty Images)