Ha innál valami meleget, ráadásul még alkoholosat is, de már baromira unod a forralt bort, akkor a rumos/whiskys forró csokit ki kell próbálnod.

Mi nem állítjuk, hogy forró csokit inni nem férfias dolog, de azért eláruljuk, mivel teheted annyira macsóvá ezt a téli italt, hogy még a szivarklubban is elismerően csettintsenek rá - szóval most figyelj:

RUMMAL vagy WHISKYVEL.

Jó, ez nem nagy megfejtés. De neked ez eszedbe jutott már? Akkor miért is nem így iszod a forró csokit?

Mindenek előtt gyorsan tisztázzunk valamit: a forró csoki nem egyenlő a kakaóval.

Na, mondjuk a tuti receptet:

  • 1/2 dl rum/whisky
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé

A dolgod pedig mindössze annyi, hogy a tejhez hozzáadod a mézet, a fahéjat a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd folyamatos kevergetés mellett felforralod. Ha ez megvan, akkor mehet hozzá az étcsoki és a rum/whisky, amit közepes lángon szépen addig melegítesz, amíg a csoki el nem olvad. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy pohárba töltöd és megiszod. Ennyi.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában