A világ 7 legszínesebb helye megidézi nekünk a tavaszt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A meteorológusok most se voltak a topon, a tavasz egyelőre elmarad, pedig igény az volna rá. Amikor az egész napunk konstans szürkeségben telik, különösen nagy élvezettel tölthet el egy-egy kép a világ legszínpompásabb helyeiről. Itt van néhány a kedvencek közül:

Tulipánmezők, Hollandia

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy mostanra Hollandia leghíresebb és legszebb látnivalói között a virágzó tulipánmezők foglalják el a legelőkelőbb helyet. A tökéletes sorokban virágzó tulipánok, nárciszok és jácintok megtöltik színnel a vidéket.

Luoping, Kína

Kelet-Kínában a virágzó repce aranytengerré változtatja a termőföldeket. A repce szagát persze jobb nem hozzá képzelni.

Shibazakura hegy, Japán

A Hitsujiyama Park híres a gyönyörű shibazakura virágzásáról. Ez a növény tavasszal borítja a rózsaszín minden elképzelhető árnyalatába a parkot, ennek örömére pedig fesztivált is rendeznek Japánban.

Procida, Olaszország

Bár általában Cinque Terrét említik a legszínpompásabb helyek között, ebbe a válogatásba egy kevésbé ismert, de annál szebb olasz sziget került, Procida. Színpompás házaival és a Földközi-tenger kékségével ez a kis sziget van olyan gyönyörű, mint ismertebb vetélytársa.

Retba-tó, Szenegál

A tó különleges rágógumi színét a "Dunaliella Salina" nevű organizmus okozza, ami a magas só tartalmú vizeket kedveli.

Dallol, Etiópia

A Dallol vulkán a legforróbb és egyben az egyik legszínesebb terület a világon. A színpompás só kúpok, a kőzetek és sziklák sárgás árnyalata már-már valószerűtlen.

Virágok Völgye Nemzeti Park, India

A világörökség részét képező völgyben több száz fajta virág nyílik elképesztő színvariációkban, a naplemente pedig már csak a hab a tortán.

Reméljük, már nem kell sokat várnunk, hogy itthon is felváltsa a szürkeséget a napfény és a színáradat.

(via PureWow)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.