Van egy épületegyüttes, a De Piramides, amely most nagyon aktuális a kinézete miatt. Főleg éjjeli kivilágításban, ahogy Rajkai Péter lefotózta.

Karácsony napján mi lehetne aktuálisabb nézegetnivaló, mint egy szépen felöltöztetett karácsonyfa. Persze általában ez egy nordmann fenyő gömbökkel, égőkkel, csillagokkal, most viszont Hollandiában találtunk egy egészen különleges karácsonyfát.

Mondjuk nem mi találtuk, hanem a zseniális fotós, Rajkai Péter, és persze nem karácsonyfa, hanem egy épületegyüttes. De a többi stimmel. A De Piramides teljesen úgy fest, mint két kivilágított fa. Vagy ugye két piramis, de most inkább látjuk benne a karácsonyfát.

A két lakóépület Amszterdamban található az egykori Központi Vásárcsarnokokkal szemben, a Marcanti-szigeten. Az épületet a Soeters van Eldonk Architecten építésziroda tervezte, és 2007-ben készült el.

A téglával burkolt szerkezet két egymásba épített, 55 méter magas piramisból áll, és összesen nyolcvankét lakás bújik meg benne. A lépcsőzetessége néhány, Amszterdam központjában található 17. századi ház lépcsőzetes oromzatára emlékeztet. A földszinten bölcsőde és galéria is található.

Ez is érdekelhet:

Ilyen az élet a futurisztikus holland gömbházakban

Bár a 80-as években épült a holland gömbfalu, még mindig igen jövőszerűnek tűnik. Rajkai Péter jóvoltából most bekukkanthatunk a Bolwoningen-házakba.

Rajkai Pétertől mutattunk már csodás fotókat:

A nemzetközi sajtó is felfigyelt a magyar fotós lenyűgöző képeire

Több mint százezer követője van az Instagramon, és már az angol Daily Mail is felfigyelt rá. Bemutatjuk Rajkai Pétert.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés