Automatizált légylárvakeltető a konyhában – Gusztustalan, vagy ez a jövő?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy osztrák tervező megépített egy lárvakeltető és -befogó konyhai automatát, hogy könnyebben kerüljön friss légy a tányérunkra. Ez a jövő turmixgépe?

Katharina Unger Farm 432 nevű projektje azzal a céllal született meg, hogy könnyebbé tegye az otthoni rovarfogyasztást, ami a trend egyre népszerűbbé válása miatt nem is akkora őrültség, mint hinnénk. Rengeteg szakember kampányol azért, hogy minél többen vegyék fel a fehérjedús rovarokat az étrendjükbe, ez ugyanis segítene csökkenteni a húsfogyasztást, ami áttételesen kedvező hatással lenne környezetünkre.

A szerkezetben folyamatos az utánpótlás, a lárvák kikelnek, szaporodnak, tojást fektetnek le, amelyek kikelnek, és így megy tovább. A kikelő lárvák egy tárolóban gyűlnek össze, ahonnan be lehet gyűjteni őket, majd kiszórni a salátába, rizottóba stb. Pár lárvát vissza kell tenni a rendszerbe, hogy kikelhessenek és biztosíthassák az utánpótlást.

Unger szerint egy héten félkilónyi lárvát lehet begyűjteni a szerkezet segítségével. Az osztrák tervező kedvenc receptjét is megosztotta a világgal: „Kétféle rizzsel keverem össze a megfőzött lárvákat, majd paradicsomszószt adok hozzá, és reszelek rá parmezánt is. A tetejére csipetnyi petrezselymet szórok és kész is a tökéletes ebéd.”

Egyelőre nem tudjuk elképzelni, hogy minden konyhában olyan alapvető felszerelés legyen, mint egy turmixgép, de nem kizárt, hogy az egyre növekvő emberpopuláció és az egyre dráguló hústermékek miatt meg kell barátkoznunk a legyes rizottóval.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.