Crunchy néven nyílt rántott csirkéző Budán, ami annyira durván jó, mint amekkora újdonság is egyben!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyi rántott csirkéjénél valószínűleg nincs jobb, kivéve, ha a Crunchyban csapunk le rá!

Nagyon sokszor sír a szám, hogy semmi újdonság nem történik az országban kajafronton, mindig van egy hype, amire minden befektető/vállalkozó felül, aztán ennyi.

Voltak évek, amikor a pho pörgött, aztán a szendvicsező és a többi, de igazán kreatív ötletekkel eléggé ritkán találkozni.

Ilyen felvezető után nyilván sejthető, hogy most más a helyzet, ugyanis Susánszky Ádám – akinek többek között a Zinget is köszönheti a magyar közönség – most egy átkozott jó koncepcióval lepett meg minket: Crunchy néven nyitott egy rántott csirkézőt, ha csak így egyszerűen szeretném megfogalmazni!

Nyilván jöhetne a sok okoskodás, hogy most mi a franc a nagy újdonság egy ilyen egységben, de ezek a hitetlenkedők tuti nem tudnának egyetlen egy helyet se említeni, ahol tisztességes minőségben ehetnének rántott csirkecombot, szárnyat vagy ezekből készült szendvicset!

A minőség itt is hasonló, ezért is kell a csirkékre több időt várni a fast foodhoz képest, mert nyilván idő kell a sütéshez. Nem azok az agyontápozott boldogtalan csirkék, amik pár perc alatt elkészülnek, cserébe rengeteg szeméttel tömnek minket is tele.

Az elmúlt napokban David Chang Ugly Delicious sorozatának köszönhetően kicsit jobban elmélyedtem a rántott csirke tematikájában, mivel Amerikában az afroamerikai közönség tipikus étele a rántott csirke, amire – sajnos – nem büszkék, mert egy megbélyegzésnek tartják, de ez egy más téma!

Ha tehát kíváncsiak vagyunk erre a vonalra, ahol rántott csirkéket tömhetünk magunkba, különböző csípősségi fokozatban és pazar minőségben, akkor a Crunchy a mi helyünk. A köretek is erősen az amerikai vonalat erősítik, úgymint a mac'n'cheese, a coleslaw vagy éppen a szerintem zseniális és egyben brutális waffle! Vágod, rántott csirkés gofri?! Ennél a világon talán csak a surf'n'turf a menőbb, ami steak egy kis garnélával megfejelve.

Viszont, ha tutira szeretnétek menni a csirkeszárnyakat illetően, akkor hétvége felé érkezettek, mert akkor nagyobb az esély, hogy bele tudtok futni ebbe a mannába – mivel a tökéletes minőség érdekében Ádámék nem helyettesítik a csirkéiket más forrásból, csak a fentebb említett farmról kapható az elfogadott náluk!

Szóval, egy szó, mint száz, ha végre valami újdonságra vágysz a városban, akkor lesd meg a Crunchyt! Engem totál lenyűgözött, pedig igen magas ez a küszöb nálam!

(Fotó/videó: Bodor Tamás)

Ez is érdekelhet

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.