Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Unod a sörízű söröket, és már túlléptél a citromos, narancsos megoldásokon is? A söruniverzum számtalan csodával várja a meglepő párosítások kedvelőit.

Wells Banana Bread Beer

A Charles Wells cég söre több sörös fesztivált is megnyert, pedig banános ízű. Az angol serfőzde Bedfordi, a környékbeli bárokban alkalmanként csapolt formában is lehet találkozni vele, elmondásuk szerint pedig a legtöbb szupermarketben kapható. Angliában dolgozó ismerősök bevonásával könnyedén hozzájuthatunk, addig pedig hétköznapi banán majszolásával készülhetünk a minden bizonnyal különleges élményre. Nem gyártják folyamatosan, csak limitált szériában, a téli hónapokban kerül az üzletekbe és pubokba.

Rogue Voodoo Doughnut Bacon Maple Ale

Rogue Ales serfőzde és a Voodoo Doughnut pékség házasságából született meg a bacon és juharszirup ízű sör. A Rogue Ales céget 23 éve alapította pár kaliforniai sörfanatikus hobbista, hogy kézműves söröket alkossanak. Kis mennyiségben gyártanak, de a kínálatuk széles, a minőség pedig magas. Az alapot a pékség emblematikus fánkjai jelentették, az íz édes, de az ital ára viszont borsos: 13 dollár, vagyis majdnem 2900 forint.

Cave Creek Chili Beer

Állítólag sokan nem tudják eldönteni, hogy a Cave Creek csilisöre még sörnek számít-e, vagy simán egy csípős paprikalé, ugyanis a fogyasztók reakciók alapján inkább az utóbbi lenne jogos. Alacsony szénsavtartalom, az üveg alján pedig egy bazinagy, zöldszínű meglepetés csili várja a szomjazót. Nagyjából 2200 forintnyi dollárba kerül szülőhazájában, az Egyesült Államokban.

O’Fallon Cherry Chocolate Beer

Az O’Fallon termékét kóstolva jogossá válik a desszertsör kifejezés, ugyanis ez a sör pontosan olyan, mintha meggyes csokitortát cseppfolyósítottak volna. Az O’ Fallon egy „micro brewery” vagyis egy mikroserfőzde Missouriban. A csokis mellett még egy perverz megoldással büszkélkednek, ez pedig a tökös, értsd: tök felhasználásával készített ser. A csokis meggyes italuk alkoholtartalma 5.7 százalékos, és kitűnő választás azoknak, akik egyszerre szeretnek sörözni és nassolni.

Short’s Brew S’more Stout

Egy újabb különleges darab egy újabb kis cégtől. Ez a testes sör csupa érdekes dologból épül fel: van benne az úgynevezett graham crackerből, ami egyfajta kétszersült, aztán akad még tejcsoki, mályvacukor, és füstölt maláta. A sör ajánlója szerint először a keksz finom aromáit érezzük, majd megérkezik mályvacukor édes íze, az egészet pedig egy füstös élmény zárja le. Csak reménykedni tudunk benne, hogy valahol félúton, az ízorgia közepén, szép csendben azért a söríz is ott bújkál valahol.

21st Amendment Brewery Watermelon Wheat Beer

Az 1933-ban megalkotott 21. kiegészítés az amerikai törvénykezés egyik hírhedt rendelete, amely az egész Államokban betiltotta az alkoholfogyasztást. A San Francisco-i serfőzde humorérzékről tanúbizonyságot téve éppen erről a rendeletet választotta nevéül. A görögdinnyés búzasörük a legerősebb koncepció, de van olyan termékük, amely hatféle komlóból készül, akad fűszeres sörük is, és egy olyan verzió, amely 9.9 százalékos alkoholtartalommal bír. És még valami: a sörösdobozaik dizájnja csillagos ötös.

Southern Tier Crème Brûlée

A créme brülées sör ismételten egy cukrászdákat idéző megoldás. Szakértők szerint először eszpresszó ízekkel támad, majd vaníliás, tejes, krémes íz következik. A creme brülleés íz annál markánsabb, minél kevésbé hideg a sör. A sok édes íz mindenesetre összezavarhatja azokat, akik konzervatívok és a sörízű söröket kedvelik, ennek ellenére a legtöbb szakblogon nagyon jó osztályzatot kapott. Ha belebotlunk, mi sem hagyjuk ki.

Mamma Mia Pizza Beer

Furcsa italokról már írtunk a Player digitális hasábjain, akkor a Mamma Mia pizzasört kihagytuk, most azonban eljött az igazság pillanata! A paradicsomos, bazsalikomos, fokhagymás ízű italt egy házaspár fejlesztette ki 2006-ban az Ilinois állambeli Camptonban, amely eddig a méltán nem volt híres, mint a gasztronómia fellegvára, és az a sanda gyanúnk, hogy ezt ez a sör sem fogja megváltoztatni. Elsőre erős provokációnak hangzik a kombináció, és valószínűleg azzal fog fogyasztókat szerezni, hogy annyira rossz ötlet, hogy az már jó.

Wostyntje Torhouts Mostaard Bier

Ha a virsli mellé nincs mustár, akkor jöhet a belga Brouwerij De Regenboog serfőzde Wostyntje márkájú mustármagos söre. A főzés során, 50 perc elteltével zúzott mustármagok érkeznek a sörbe, ez adja meg az ital fő karakterét. A kétszer erjesztett sör alkoholtartalma 7 százalék, a címkéje pedig a kortárs képzőművészet remekműve - ismeretlen mester alkotása.

Harpoon Island Creek Oyster Stout

És végül, de nem utolsósorban: osztriga. Az osztrigát, mint olyat eddig általában pezsgővel, vagy magas minőségű fehér borokkal kísérték, ám úgy fest, akadnak, akik erről a kérdésről radikálisan eltérő véleménnyel bírnak. A bostoni serfőzde a közeli Creek szigeten tenyésztett osztrigák kiváló ízén felbuzdulva gondolt egy merészet, az eredmény pedig cseppfolyósított formában élvezhető. Az alapanyagok ismertek: pörkölt árpa, komló, maláta, és osztriga, de a technológiáról nem sok mindent tudhatunk meg a cég honlapján. Sörös szakblogokon jó osztályzattal szerepelt.

Ha kíváncsi vagy a világ legbrutálisabb üdítőire, akkor a Playeren róluk is olvashatsz!

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.