Nem újdonság, hogy különféle járműveket díszítenek fel adventre országszerte, most ezek közül mutatunk meg kettőt. Debrecenben a villamost, Balatonfenyvesen pedig a kisvasutat öltöztették ünnepi díszbe.

A debreceni villamosról a legutóbb akkor írtunk, amikor a Volkswagennél kitalálták, hogy egy V6-os Amarokkal húzzák el a 32 méter hosszú, 43 tonnás szerelvényt. Idén pedig már harmadszor indítják útnak a fényvillamost Debrecenben. A város központját is átszelő 1-es és 2-es vonalakon közlekedő kivilágított szerelvényeken a szokásos díjszabás mellett lehet utazni. Az ünnepire feldíszített CAF és KCV villamosok advent első vasárnapjától vízkeresztig közlekednek.

A balatonfenyvesi kisvasút a maga nemében különleges, hiszen nemcsak turisztikai célokat szolgál,

reggelente és délutánonként az iskolába és munkába igyekvők is utaznak vele. Egykor a Balaton medrének részét képezte az egyedülálló állatvilágú Nagyberek, ezt szeli át a kisvonat, aminek kályhafűtéses szerelvénye télen is sajátos hangulatú. A balatonfenyvesi állomásról a MÁV menetrendje szerint induló vonatok január 3-ig közlekednek az adventi díszkivilágítással.

(Fotók: Vasvári Tamás, Czeglédi Zsolt, MTI)

Mutatunk még egy pár feldíszített járművet:

Miskolcon is feldíszítették a villamost, amit belülről is megmutattunk ebben a cikkünkben

Végtelenül aranyos a miskolci adventi villamos

November végétől egészen januárig jár majd Miskolcon az adventi villamos, amely úgy néz ki, mint egy síneken gördülő mézeskalács házikó.

A fénytűzoltóról kár volna lemaradni

Az advent egyik látványos kísérőjelensége a fénytűzoltó, amit leginkább a II. kerületiek észlelhetnek akár véletlenszerűen is.

Láttál már ennél cukibb karácsonyi villamost?

A Mikulás másodállásban villamost vezet Zürichben. Tudom, mert láttam.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában