Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint mindenkinek, nekünk férfiaknak is akadnak rosszabb napjaink az életben. Ekkor – csak hogy tetézve legyen a baj – külsőnk is árulkodik állapotunkról, ami többségében szerencsére kimerül az elfeküdt frizurában, vagy egy kócos szemöldökben. Akadnak azonban olyan problémás esetek is, amik nem oldhatók meg egy öt perces férfimosdóban tett gyorsvizit során, és a kromoszómahiány sem lehet rájuk mentség, egyszerűen csak cikik. A továbbiakban tíz, a testápolással kapcsolatos bakit szedtünk össze, amik egytől egyig az emberiség elleni vétkek.

10, Túl sok illat

Emelje fel a kezét, aki parfümben fürdött! A kevesebb több elve nem is lehetne helytállóbb, mint az illatokat esetében. Még a legfinomabb illatfelhőt is mérgező gázokká lehet változtatni az indokolatlanul nagy mennyiséggel. A helyes használat titka a két-három jól irányzott permet megfelelő pontokra.

 

9, A hidratáló krémek mellőzése

Mi tagadás, vastag bőr kell a túléléshez egy ilyen őrült világban, de miért tetőznénk még a bajt a ráncokkal? A férfi bőre ellenállónak tűnhet, de a látszat ellenére annyira érzékeny, hogy akár egyetlen zuhany is a bőr kiszáradáshoz és kirepedezéshez vezet. Egy könnyű hidratálót tehát érdemes naponta alkalmazni az arcon és a nyakon, mely víztartalma nyugtatja a bőrt, és védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól.

 

8, A szárazon történő borotválkozás

Az elektromos borotvák technológiai fejlődése ellenére a szárazon történő borotválkozás még mindig necces. Zuhanyzás után az arcbőr és a szőrszálak is felpuhulnak, ezért érdemes olyankor elővenni a gépet. A helyzeten még segít, ha előtte egy hámlasztó, arcelmosó folyadékkal megtisztítod arcbőröd, ezzel is minimalizálva a borotválkozás során fellépő irritációt.

7, Az életlen borotvák használata

Az eldobható borotvák nevükben hordozzák a kulcsszót: eldobható. A probléma, hogy a viszonylag rövid élettartamról sokszor és sokan hajlamosak megfeledkezni, ami látványosan meg is bosszulja magát. Az égő arcbőrre még ránézni is fáj, pedig a delikvenst a krémező csík kopása is idejében figyelmezteti, a leszámolás napja közeledik. A borotválkozás 4 pillérét erre találod!

 

6, Túl sok zselé

Az egyetlen rosszabb annál, mint hogy nem használsz hajadra semmilyen terméket az, ha a tetemes mennyiségű zselétől hajad olyan keménnyé válik, hogy az megfelel egy munkavédelmi sisak előírásainak is. A ropogós rőzse a ’80-as évek végén volt utoljára divat, ma már egy könnyebb lakk is kellően formázza a hajat, amivel a természetes megjelenés is jobban fenntartható.

 

5, A béna tetoválás

Vettük, hogy szereted Máriát, hiszen ott a gyűrű az ujjadon, nem kell az ezt a tényt egy három szóban összefoglaló tetoválással is fokozni. Egy rosszul megválasztott tetkó büntet, kétszer is gondold át, hogy mit varratsz magadra.

4, Az összenőtt szemöldök

Hacsak nem most ébredtél a kómából, az összenőtt szemöldököd még egy nyári tábor kézműves oktatója sem fogja neked elnézni. Az ápolt arcszőrzet fontos a modern férfi életében, mely alól a szemöldök sem kivétel. Ötpercnyi időbefektetés pedig alsó hangon is megér annyit, hogy ne emlékeztess egyik plakáton körözött terroristára sem.

 

3, Ápolatlan körmök

Talán meglepő, de egy ápolatlan férfikéz látványa sajnos manapság sem ritka jelenség.  A körömágy helytelen ápolása fájdalmas fertőzésekhez is vezethet, aminek több hetes kúrák tudnak csak véget vetni. Ha valakinek nem erőssége az olló használata, akkor érdemes egy szakértő pedikűr-manikűröshöz fordulnia.

 

2, Orbitális fül - és orrszőrzet

Tetszik vagy sem, arcunk manapság a portfóliónk része, legyen a kérdés a karrier vagy akár társkeresés. A kilógó orr – és fülszőrzet zavarba ejtően visszatetsző, és rendkívül előnytelen. Ezek a szőrszálak testünk bejáratain szűrőként viselkednek, szervezetünk egészséges működésében tehát fontos szerepük van, ez azonban nem mentség a felesleges villantások alól. Egy kisollóval és tükörrel könnyen orvosolni lehet a problémát.

1, Az elvadult testszőrzet

A szőr tagadhatatlanul a férfiasság egyik szembeszökő szimbóluma, eljön azonban a pont, amikor minden dzsungelt vissza kell metszeni. Egy állítható fejű trimmer segítségével - különösen mellkas és has tájékon – megfelelő hosszúságú, mégis természetes hatást lehet elérni. Az ideális testszőrzet beletelhet egy kis gyakorlásba, de ha szereted a nyitott gallért, érdemes belevágnod.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot ránk a Facebook oldalunkon, és tálcán kapod a legérdekesebb anyagainkat!

A divatbakikról is van egy hasonló listánk. Olvastad már?

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.