Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az átlag alatt vagy? Vagy felette?

A Lovehoney, egy online szexshop 4400 vevőjét kérdezte meg szexuális szokásaikról, és a közvéleménykutatás végén kiderült, hogy a heteroszexuális párok esetében egy menet 19 percig tart.

Összesen. Azaz ebben benne van az előjáték is, ami átlagosan tíz percig tart.

Egy egyszerű kivonással máris megvan a végeredmény, azaz a közösülés rész kilenc perc egy átlagos heteró pár esetében.

A párok 52 százaléka elégedett volt ezzel a számmal, de a férfiak 23, és a nők 19 százaléka kevesellte ezt a mennyiséget.

Ez az adat nem egyezik meg egy 2008-as kutatással, ami szerint az elegendő időtartam a közösülésre három és hét perc közé tehető, és minden közösülés, ami hét és tizenhárom perc közé esik, az kifejezetten remek.

2016-ban Dr Brendan Zietsch, a Queensland Egyetem professzora 500 heteroszexuális pár szokásait vette górcső alá. Zietsch megkérte a résztvevőket, hogy négy héten át vezessenek naplót a szexuális életükről, és mérjék le, meddig is tart egy menet. Az eredmények természetesen elég változatosak voltak. A leghosszabb 44 percig tartott, a legrövidebb 33 másodperc volt.

Az átlag időtartamot is kiszámolták: 5,4 perc.

Ebben nem volt benne az előjáték, és láthatjuk, hogy sokkal kevesebb, mint a Lovehoney által kihozott eredmény.

Dr. Zietsch arra is rájött, hogy az óvszer használata, a körülmetélés, vagy aszármazási hely egyike sem befolyásolja, meddig is tart a szex – bár a Törökországból érkező adatok szerint az ottani átlagszám nagyon alacsony volt, mindössze 3,7 perc. Egyvalami azonban befolyásolni tudja a szex hosszát Zietsch szerint: az, hogy mióta van együtt egy pár.

Minél régebb óta, annál rövidebb a szex.

Ami nagyon fontos, hogy Zietsch tanulmányában az időtartamot a behatolástól az ejakulációig mérték, ami kicsit hímszempontú dolog, de valahogy le kell mérni a dolgot, és ez lássuk be, elég egyszerű módja. A Lovehoney kutatása kitért arra is, a szex hány alkalommal ér véget orgazmussal.

Ez a szám a férfiak esetében 75 százalék, a nők esetében csak 28.

Viszont a közös orgazmus – vagyis amikor férfi és nő egyszerre élvez el –, az együttlétek egyharmadában megtörténik.

A férfiak 57 százalékának ez a szex csúcsa, de a nőknél csak 46 százalék érezte úgy, hogy ez a legszuperebb dolog a szexben. Ennek ahhoz is köze lehet, hogy a nők 61 százaléka nem tud elélvezni úgy, hogy mással szexszel.

(Forrás: Vice)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.