Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt hihetnéd, a törődés jele, ha afelől érdeklődsz, a barátnőd is eljutott-e szex alatt a csúcsra. De az a nagy helyzet, hogy pontosan az ellenkező hatást érheted el vele és még elég sok rosszat. Készülj, utazást teszünk a női koponya és más domborulatok körül.

A férfiak sokkal hajlamosabbak a szex milyenségét a grand fináléban mérni; ha volt orgazmus, akkor jó volt a szex. Megfogható, tényszerű bizonyíték, nem kell sok utánagondolás. Ellenben a nők az előtte-közben-utánagondolás nagymesterei, így természetesen a szex terén is elég máshogy vannak huzalozva. Azzal, hogy megkérdezed a barátnődtől, elérte-e az orgazmust, egyszerre több rossz dolgot is teszel:

Egyrészt, ami a legegyértelműbb rossz: nem ismered őt annyira, hogy el tudd dönteni, elélvezett-e vagy sem? Oké, a férfiaknák sokkal ékesebb a kézzel fogható, lecsorduló bizonyíték – de azért egy orgazmusnak nem csak ez a jele. A nőknél igen egyértelmű orgazmuskombináció a nyögés, a lepedőmarkolás, az ívben megfeszülő hát, az eltorzult arckifejezés, hőhullámok, plusz a szebbik nemnél is befigyel a megnövekedett nedvesség. Tehát, ha megkérded tőle ezt, gyakorlatilag kijelented számára, hogy nem ismered annyira a testi jeleit, hogy lásd: elélvezett-e. Ami fájó pont tud lenni a hölgynek – nem feltétlenül, de már ez is egy remek ok, hogy ne kérdezd meg tőle ezt.

Másrészt: mit érsz vele, ha megkérdezed? Több felmérés is igazolta, hogy a nők túlnyomó többségének az érzelmi közelség és intimitás a legfontosabb az aktusban: hogy szereted, törődsz vele, iszonyatosan együtt mozogtok az egész szex alatt – legyen az romantikus-erotikus vagy hústépően vadállatias.

Az orgazmus elérése, habár persze abszolút fantasztikus betetőzése a szexnek, egyáltalán nem minden a nőknek. Ha egy-egy aktus alatt nem ér el orgazmust, mert éppen nem úgy sikerült, a nők többségét nem annyira vágja a földhöz mint... téged. Igaz? Mert neked diadal, ha elviszed a barátnődet – és több szexuálpszichológus is úgy vélekedik, hogy a férfiak túlnyomó többségben nem a másik miatt kérdik meg ezt, hanem saját pozitív szexuális énképük megőrzéséért: a nő orgazmusánál nincs ékesebb bizonyíték rá, hogy hatalmas császár vagy az ágyban.

Csakhogy.

Ezzel tudod, mit okozhatsz? Azt, hogy a nő azt fogja mondani: igen, elélvezett, csak azért, hogy megnyugtasson téged. Mert a nemmel megbánta. És ha továbbra is erősködsz minden együttlétkor, hogy elment-e, akkor elkezdi színlelni. Mert szeret és azt akarja, hogy örülj, hogy jó neki – és habár számára elég lenne a szex nagyon sokszor orgazmus nélkül, ezt te nem fogadnád el neki, ezért tettet. És sajnos könnyen lehet, hogy az orgazmustettetés állandósul.

Miért? Azért, mert egy idő után pedig már belekeveredik ő is ebbe a kamuspirálba, és nem mondhatja el neked, hogy igazából sokkal másképpen kéne csinálnod ahhoz, hogy elélvezzen – ezzel be kellene vallania, hogy már jó ideje színlel. Amivel szintén megbántana. (Nem csak a kisujjunkból szopjuk mindezt: az Arizona State University kutatásában a résztvevő nők háromnegyede bevallotta, hogy legalább egyszer tettetett már orgazmust, hogy ne bántsa meg a párját.)

Tehát gyakorlatilag elképesztő nyomást gyakorolhatsz a barátnődre ezzel az egy szimpla kérdéssel és megpecsételheted, hogy beindul-e az orgazmus-kamugyár vagy sem. Ez pedig nem jó. Nagyon, nagyon nem jó.

Nyugi, nem hagyunk tanács nélkül. Az alapszabály az, hogy ne az aktus végén kérdezd meg, hogy jó volt-e, amit csináltál, hanem közben próbáld meg kitapogatni, jó nyomon jársz-e. A nők imádják az előjátékot és sokszor ott lapul a kulcs a szex közbeni orgazmushoz: szánj sok időt az érzéki, gyengéd bemelegítésre és fókuszálj a csókolgatásra, simogatásra, a mellbimbókra és a csiklóizgatásra. A nőknek érzelmi közelség kell, hogy teljesen ki tudjanak nyílni szex közben: márpedig egy orgazmust nem lehet nyitottság nélkül elérni. Szex közben pedig nagyon ajánljuk a csiklóizgatást: a nők túlnyomó része ugyanis nem tud simán a dugástól elélvezni.

Ha nem vagy biztos benne, mi repíti fel őt az orgazmusfa tetejére, akkor tudakolódj: kérdezd meg, finom-e, amit csinálsz, élvezi-e, ha így vagy úgy nyúlsz hozzá, kérd meg, hogy ő tegye oda a kezét, ahogy ő csinálná magának – vagy épp beszélgessetek a játékszerekről, mert könnyen lehet, hogy rettentő szívesen bevetne egy-egy izgatásra alkalmas szexjátékot is.

Így tedd zsebre a jó tanácsunkat: az egész orgazmuskérdésből tilos egy erőltetett, steril és stresszes valamit csinálni: alakítsd át egy iszonyú szexi játékká a másik testének felfedezését!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.