Idő, víz, pénz és energiaspórolás. Eddig miért nem így csináltuk?

A mellékelt videóban megnézhetjük, hogy hol szúrtuk el eddig. A helyzet ugyanis az, hogy tökéletesen felesleges egy labásnyi vizet felforralni, amikor sokkal kevesebb folyadékban is ki lehet főzni a tésztánkat. Szakemberünk egy serpenyőben helyezi a tésztát, majd annyi hideg vizet önt rá, amennyi ellepi. Mindig éppen annyi folyadékkal dolgozik, ami ellepi a tésztát, és csak akkor pótolja a vizet, ha a végtermék még nem főtt megfelelő állagúra. A visszamaradó víz jó alap lehet mártások készítéséhez. Ma is tanultunk valamit!
A Hatékonyha rovatban korábban foglalkoztunk a krumpli és a tojás hatékony pucolásával, illetve a hagyma könnymentes hámozásával is, ráadásul kiderült, hogy a libamájat sem jól tároltuk. Nézd meg ezeket is!

És ezt olvastad már?
Nehéz lehet a meccsre koncentrálni, ha Alana is játszik