A mellékelt videóban megnézhetjük, hogy hol szúrtuk el eddig. A helyzet ugyanis az, hogy tökéletesen felesleges egy labásnyi vizet felforralni, amikor sokkal kevesebb folyadékban is ki lehet főzni a tésztánkat. Szakemberünk egy serpenyőben helyezi a tésztát, majd annyi hideg vizet önt rá, amennyi ellepi. Mindig éppen annyi folyadékkal dolgozik, ami ellepi a tésztát, és csak akkor pótolja a vizet, ha a végtermék még nem főtt megfelelő állagúra. A visszamaradó víz jó alap lehet mártások készítéséhez. Ma is tanultunk valamit!
A Hatékonyha rovatban korábban foglalkoztunk a krumpli és a tojás hatékony pucolásával, illetve a hagyma könnymentes hámozásával is, ráadásul kiderült, hogy a libamájat sem jól tároltuk. Nézd meg ezeket is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Új helyszínen kóstolhatsz rumot, whiskyt, gint a GoodSpirit show-ján

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés