Vannak olyan fűszerek, amik nemcsak szimplán ízletesebbé teszik az ételt, de mindenféle pozitív élettani hatásuk is van, vagyis a konyhádban a helyük.

Cayenne-bors

Egyik fő összetevője, a kapszaicin – ez felelős a csípős és égető érzésért –nemcsak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és rákellenes hatású, de fokozza a vérkeringést és hatékony étvágycsökkentő is.

Gyömbér

Nem véletlenül tartják a legegészségesebb fűszernövénynek, erősíti az immunrendszered, segít az ízületi gyulladások és fájdalom enyhítésében, javítja a memória és a koncentrációs képességet és még mindenféle gyomorpanaszra is tökéletes megoldást jelenthet.

Kurkuma

A benne lévő kurkumin egy erős antioxidáns, ami nemcsak azért jó, mert gyulladáscsökkentő hatásával segíti az edzés utáni regenerációt, hanem azért is, mert képes megakadályozni az agyban a fehérjelerakódásokat, illetve elősegíti az új idegsejtek felépülését az agyban is. Utóbbi hatása kifejezetten jó egy szétbulizott tavasz/nyár/ősz/tél után.

(Fotó: thekitchn.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Erica tornász, és ezt le sem tudná tagadni

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

További cikkeink a témában