Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig irigykedtél a hazánkba érkező turistákra, amiért nyitott tetejű buszban krúzinolhatnak Budapest utcáin, akkor most megnyugodhatsz.

Persze bármikor felülhetsz egy fényképezőgéppel a nyakadban a piros óriás kabrióra és végigjárhatod vele a kötelező látnivalókat, de mi lenne, ha megtehetnéd ugyanezt kötetlenebb, lazább hangulatban, koktélokat kortyolgatva úgy, hogy közben kevésbé ismert sztorikat hallasz a város épületeiről? Helgának hála ez is egy opció.

Helga, illetve egészen pontosan H.E.L.G.A. egy koktélpulttal felszerelt, nyitott tetejű régi Ikarus, amely ereje teljében kanyarog a város utcáin, miközben beavat pár izgalmas sztoriba.

Ugyan H.E.L.G.A. nem K.I.T.T., azaz nem a műszerfalba épített búgó hang regél többek között arról, hol található a város legkeskenyebb épülete, mi köze a náciknak az Anker házhoz és mondjuk miről nevezetes a Belügyminisztérium épülete. Ez a feladat egy szakavatott ceremóniamesteré, aki a – forgalomtól függően – negyven-hatvan perces városi kiránduláson szórakoztat ilyen és ehhez hasonló történetekkel.

Az élmény nem csupán a menetszélnek köszönhetően hűsítő, hanem a Hendrick’s Gin jóvoltából minden utas az ezerötszáz forintos buszjegy mellé járó ajándék prémium gintonic-kal öblögetheti a torkát (a következő körben kedvezményesen, 990-ért rendelhet újabbat), hogy meglegyen a piknik-feeling.

Azért nem árt vigyázni sem, mert a pult és a székek között nem egyszerű a közlekedés, ha H.E.L.G.A. mozgásban van és mondjuk nagy swunggal ráfordul az Erzsébet hídra, de utazás közben nyugodtan fel lehet állni és videózni, fotózni a város ikonikus pontjait, vagy pohárral köszönteni az általában vigyorgó  bámészkodókat.

A fedélzetre június 9-ig csekkolhatsz be, valamennyi járat az Erzsébet térről, az Akvárium Klub előtti buszmegállóról indul 16.30-tól másfél óránként. Jegyet itt vehetsz.

Ja, és ha eddig végig azon agyaltál, mit jelenthet a H.E.L.G.A., eláruljuk: Hendrick’s Elbűvölő és Lenyűgöző Guruló Alkalmatossága.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.