Lipcsei Betta - God save the Queen!

„Túl szép hogy igaz legyen” – szokták mondani az olyan jelenségek kapcsán, mint Lipcsei Betta, pedig a modell-műsorvezető-szépségkirálynő igenis valóságos, létező entitás, hiszen éppen most ad interjút a Playernek.

God save the Queen!, vagyis Isten óvja a királynőt!, ötlik fel bennem, ahogy megpillantom a nyüzsgő étterembe lépő Lipcsei Bettát, aki pár perccel később már az étlapot böngészi, közben szemmel tartja a gépét kattogtató fotóst, és olyan természetességgel válaszol a kérdéseimre, mintha egész életében mást sem csinált volna.

(Köszönjük a Pastrami Étterem és Kávéház segítségét!)

Ez a nő egy kőkemény profi, állapítom meg, de aki ismeri Betta pályafutását, az ebben a megállapításban nem lát semmi meglepőt. Korábban már volt szerencsém együtt dolgozni vele egy tévéműsor kapcsán, és a legnagyobb benyomást (na jó, lehet, hogy a második legnagyobb benyomást) akkor is felkészültségével tette rám, és a stáb többi tagjára. Nemcsak, hogy makulátlan külsővel rendelkezik, de hihetetlenül racionális, tudatos, és nagyon úgy fest, hogy mindenre van kész válasza, amit azonnal, és nyomdakész állapotban közöl az újságíróval. – Azért engem is meg lehet lepni – árulja el mosolyogva. – Tavaly például a Green Team című kertészeti műsor vendégeként a két műsorvezető egy olyan rögtönzött divatbemutatóval lepett meg, hogy leesett az állam! Természetesen vannak hibáim is, de nem árulom el, hogy mik azok! Egy reklámfilm castingján egyszer joghurtot kellett fogyasztanom, méghozzá nagy kedvvel, de annyira zavarba jöttem, hogy leettem magam!


Egy huszonnégy éves lánnyal kapcsolatban komoly szakmai múltra hivatkozni meglehetősen furcsa húzásnak tűnhet, pedig Betta esetében ez teljesen helyénvaló. Tizenöt évesen kezdett modellkedni, két évvel később, 2005-ben pedig a filmvásznon is debütált, méghozzá Görög Zita húgaként a Fej vagy írás című habkönnyű vígjátékban. Bár 2009-ben a Rózsaszín sajt című (szintén habkönnyű) komédiában is szerepet vállalt, a színésznői karrier nem vonzotta. – A Fej vagy írás forgatását iszonyúan élveztem, és akkor is együtt lógtam a stábbal, ha nem is voltam berendelve aznapra. Volt egy csókolózós jelenetem Pindroch Csabával (lelki szemeinkkel látjuk is, ahogy férfiolvasóinknál Pindroch népszerűségi indexe kemény zuhanórepülésbe kezd) és mivel folyamatosan elröhögtük a dolgot, szinte egész naposra húzódott a felvétel. Bár jó élmény volt, de amikor a középiskola után el kellett dönteni, hogy hogyan tovább, eszembe sem jutott a Színművészeti.
Mint a sikeres modellek általában, Betta is körbeutazta a fél világot. Kínában három hónapot tervezett eltölteni, de annyira ellenszenvesnek találta a helyi mentalitást, hogy egy hónap után otthagyta Pekinget. – Négy hét alatt hat kilót fogytam. Nem jön be a kínai kaja, ráadásul a köpködést sem bírom. Egyszer még a lábamra is ráköptek az utcán!

Thaiföld. A thai konyhát szeretem, és bár furcsán hangzik, tök jó olasz éttermek is vannak arrafelé.

              A hely, ahová szívesen vonulna száműzetésbe.

Barcelona már kedvesebb emlék a csinos műsorvezető számára, hiszen fél évet húzott le a katalán fővárosban, és még akkor is ott maradt, amikor már nem volt annyi munkája. Amerikát is alaposan megismerte, hiszen dolgozott Chicagóban, és bejárta a híres metropoliszokat is. Ha gasztronómiáról van szó, akkor nem kérdés, hogy melyiket választaná, mivel a hot dog-nál és a hamburgernél sokkal többre tartja a tapasokat.

Betta rendszeresen főz, a csirkét például tucatnyi módon el tudja készíteni, de nagyon kell vigyáznia az alakjára. – Senki sem hiszi el, de roppant hízékony vagyok. Már egy kifli csücsök is meglátszódik az alakomon.
Ebben lehet valami, ugyanis éppen egy gusztusos sült gomolyát fogyaszt kevert salátával, ez pedig a legkevésbé sem nevezhető kalóriabombának. – A Harmadik félidő stábjának rendszeresen főzők, általában saját sütésű muffinjaimmal bombázom őket. Nagyon kedvesek, mert mindig nagyon örülnek a kajának, és mindent meg is esznek rendesen! (Közismert tény a média világában, hogy a tévések semmit sem utasítanak vissza, ami ehető, vagy iható.) Egyébként szerintem minden nőnek tetszik, ha egy férfi otthonosan mozog a konyhában. Főleg akkor, ha épp a mi kedvünkért főz valami finomat!


Sajtok és sonka

A kaja, amin akár egy hétig is kihúzná.

Hévíz-Mór?! Ez most komoly?

Betta befutott modellként jelentkezett a Miss Universe Hungary tavalyi fordulójára és meg is nyerte a szépségversenyt. Sokan kissé értetlenül fogadták a döntését, de ő maga élete egyik legjobb húzásának tartja, mivel úgy érzi, ez segítette hozzá, hogy egy országos tévécsatornán vezethessen műsort. (Tudatos, racionális – mi megmondtuk.)

A TV2-n futó Talpig nő mellett Betta már jó ideje a Harmadik félidő című sportműsor háziasszonya, ám ha valaki azt hiszi, hogy csak és kizárólag csinos külseje miatt kapta meg a munkát, az téved! Betta hardcore focifanatikus, akit a futball sokak számára élvezhetetlen rétegei is szórakoztatnak. – Tavaly ősszel Hévízen pihentünk a párommal, és séta közben belefutottunk egy helyi focimeccsbe. Mint kiderült, a harmadosztályú Hévíz játszott a Mór ellen. (Máris összefutott a szánkban a nyál – a szerk.) A páromat nem izgatja különösebben a téma, de olyan jó hangulatú meccs volt, hogy a hideg ellenére végignéztük. Az alsóbb osztályú meccsek hangulata elképesztően vonzó tud lenni, tényleg nagyon vicces, amikor magukból kikelt néniket vezetnek el a pálya mellől!
Szóval Betta szépségkirálynő, van humora, tud főzni, és szereti a focit. Ha kiderül, hogy utál vásárolni, akkor nem kell tovább keresgélni, mert ő a tökéletes nő.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon