Sörös ételekkel tért vissza a Grillkommandó, most viszont három klasszikus kaja után inkább kísérőket ajánlunk.

Rendesen odatettük a pikáns chilis babot, az egész sertéscsülököt és a grillcsirkét, kiaknázva a sör minden előnyét és aromáját. Most viszont a sör nem alkotóelemként, hanem az est főszereplőjeként kerül elő, és a kaják csak segítenek, hogy a komló és maláta végezze a dolgát. Amolyan kísérőként.

Mondanom sem kell, hogy ezúttal is a kisüzemi sörfőzdék koronázatlan királyának, a Horizontnak a termékeit használtuk, csakhogy most nem párolásra vagy ízesítésre, hanem belső locsolgatásra.

Ehhez választottunk ételeket: jalapeno falatkák baconbe tekerve, Double Gentle Bastarddal kísérve, csirkeszárnyak szójás pácban Hazy Queennel és grillezett kenyérszeletek bruschettával, Passion Flickkel kísérve.

Miért más a Horizont sör?

  • Élményt ad: olyan ízeket alkottak, melyek mindig tartogatnak meglepetést. Minden főzet egy újabb kaland, egy újabb felfedezés.
  • A kompromisszummentes minőség: a nagyiparban használt pótanyagok helyett a legmagasabb minőségű nemzetközi alapanyagokkal dolgoznak, legyen az tradicionális német és belga maláta, vagy a legfrissebb amerikai és új-zélandi komlók.
  • Mindig megújul: folyamatosan keresik az innováció lehetőségét és kiemelten azokat az eljárásokat, mellyel valami új, izgalmas sört tudnak készíteni.
  • Minden sörnek megvan a helye: a legmagasabb szintű gasztronómiában is kiemelkedő étel-ital párosításokat alkottak már söreikkel, de a legjobb baráti sörözésekhez is megtalálja a megfelelő főzetet.
  • Jelenleg minden hazai Michelin-csillagos étterem kínálja a söreiket.

A 6%-os Hazy Queent és a 8%-os Double Gentle Bastardot már bemutattuk, új szereplőnk,

a 4,1%-os Passion Flick, amely kellemesen fanyar a passiógyümölcstől, amit a hozzáadott laktóz kellőképpen ellensúlyoz az édességével és a végén a csipetnyi vanília még csavar egy kicsit az ízlelőbimbókon a tökéletes ízélmény érdekében.

A recept

Mindegyik pofonegyszerű, ezért aztán praktikus és gyors, cserébe igazi ízbomba.

Baconbe tekert jalapeno

A jalapenót félbe vágjuk és megtöltjük minőségi krémsajttal, majd óvatosan, de határozottan körbetekergetjük baconnel. Érkezhet is a grillre, ha a szalonna megpirult, fordítunk egyet, és a másik oldalát is ropogósra megsütjük. Kész is.

Csirkeszárnyak szójás pácban

Nézzük, mi kell hozzá: szójaszósz, gyömbér, lime és olívaolaj, erősebb idegzetűeknek akár méz is kerülhet a pácba. A szárnyakat megfürdetjük, ha időnk engedi, pihentetjük is lében, majd lassú tűzön ügyesen megsütjük. Vigyázat, a szárnyaknak hosszabb sütési idő kell, mint a csirkemellnek, nem szabad túl magas hőmérsékleten kivégezni, mert a csont mellett nyers maradhat!

Bruschetta

Tipikusan az egyszerű, de nagyszerű kategória, ennél az előételnél az egyetlen, amit el lehet rontani az az, ha nem a legjobb alapanyagokból készíted. Ha minden friss és minőségi, akkor frankó lesz. Az olaszok számtalan változatát ismerik a bruschettának, mi a hagyományos paradicsomos-bazsalikomos verziót tettük össze.

A lényeg, hogy a kenyérre szépen rásütjük a grillsütő rácsozatát, majd bedörzsöljük fokhagymával, és a fűszeres, apróra vágott paradicsomból tornyokat halmozunk rá. A friss zöldfűszerek sokat dobnak az élményen, használjuk őket bátran.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Horizont Brewing.

(Fotó: Csordás Gábor, videó: Bodor Tamás)

Előző részek:

Sörrel még a „karóba húzást” is könnyebben viseli a csirke

Gergő és Oszi ezúttal egy szögegyszerűségű grillcsirkét süt, persze a csavar nem maradt ki belőle.

Grillezett bőrös csülök Player módra

Maradunk a karakteres, playeres ételeknél: ezúttal egy bőrös csülköt dobtunk fel a grillre, amit sörrel locsolgatva sütöttünk tökéletesre.

Sörös chilis babbal tért vissza a Grillkommandó

A kerti sütögetésre buzdító, grilltanácsadós kommandónk ismét nyeregbe szállt, ám ezúttal sörös ételeket ajánl.

És ezt olvastad már?
Van, ami örök, ilyen a rajongásunk Alináért