Sörös ételekkel tért vissza a Grillkommandó, most viszont három klasszikus kaja után inkább kísérőket ajánlunk.

Rendesen odatettük a pikáns chilis babot, az egész sertéscsülököt és a grillcsirkét, kiaknázva a sör minden előnyét és aromáját. Most viszont a sör nem alkotóelemként, hanem az est főszereplőjeként kerül elő, és a kaják csak segítenek, hogy a komló és maláta végezze a dolgát. Amolyan kísérőként.

Mondanom sem kell, hogy ezúttal is a kisüzemi sörfőzdék koronázatlan királyának, a Horizontnak a termékeit használtuk, csakhogy most nem párolásra vagy ízesítésre, hanem belső locsolgatásra.

Ehhez választottunk ételeket: jalapeno falatkák baconbe tekerve, Double Gentle Bastarddal kísérve, csirkeszárnyak szójás pácban Hazy Queennel és grillezett kenyérszeletek bruschettával, Passion Flickkel kísérve.

Miért más a Horizont sör?

  • Élményt ad: olyan ízeket alkottak, melyek mindig tartogatnak meglepetést. Minden főzet egy újabb kaland, egy újabb felfedezés.
  • A kompromisszummentes minőség: a nagyiparban használt pótanyagok helyett a legmagasabb minőségű nemzetközi alapanyagokkal dolgoznak, legyen az tradicionális német és belga maláta, vagy a legfrissebb amerikai és új-zélandi komlók.
  • Mindig megújul: folyamatosan keresik az innováció lehetőségét és kiemelten azokat az eljárásokat, mellyel valami új, izgalmas sört tudnak készíteni.
  • Minden sörnek megvan a helye: a legmagasabb szintű gasztronómiában is kiemelkedő étel-ital párosításokat alkottak már söreikkel, de a legjobb baráti sörözésekhez is megtalálja a megfelelő főzetet.
  • Jelenleg minden hazai Michelin-csillagos étterem kínálja a söreiket.

A 6%-os Hazy Queent és a 8%-os Double Gentle Bastardot már bemutattuk, új szereplőnk,

a 4,1%-os Passion Flick, amely kellemesen fanyar a passiógyümölcstől, amit a hozzáadott laktóz kellőképpen ellensúlyoz az édességével és a végén a csipetnyi vanília még csavar egy kicsit az ízlelőbimbókon a tökéletes ízélmény érdekében.

A recept

Mindegyik pofonegyszerű, ezért aztán praktikus és gyors, cserébe igazi ízbomba.

Baconbe tekert jalapeno

A jalapenót félbe vágjuk és megtöltjük minőségi krémsajttal, majd óvatosan, de határozottan körbetekergetjük baconnel. Érkezhet is a grillre, ha a szalonna megpirult, fordítunk egyet, és a másik oldalát is ropogósra megsütjük. Kész is.

Csirkeszárnyak szójás pácban

Nézzük, mi kell hozzá: szójaszósz, gyömbér, lime és olívaolaj, erősebb idegzetűeknek akár méz is kerülhet a pácba. A szárnyakat megfürdetjük, ha időnk engedi, pihentetjük is lében, majd lassú tűzön ügyesen megsütjük. Vigyázat, a szárnyaknak hosszabb sütési idő kell, mint a csirkemellnek, nem szabad túl magas hőmérsékleten kivégezni, mert a csont mellett nyers maradhat!

Bruschetta

Tipikusan az egyszerű, de nagyszerű kategória, ennél az előételnél az egyetlen, amit el lehet rontani az az, ha nem a legjobb alapanyagokból készíted. Ha minden friss és minőségi, akkor frankó lesz. Az olaszok számtalan változatát ismerik a bruschettának, mi a hagyományos paradicsomos-bazsalikomos verziót tettük össze.

A lényeg, hogy a kenyérre szépen rásütjük a grillsütő rácsozatát, majd bedörzsöljük fokhagymával, és a fűszeres, apróra vágott paradicsomból tornyokat halmozunk rá. A friss zöldfűszerek sokat dobnak az élményen, használjuk őket bátran.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Horizont Brewing.

(Fotó: Csordás Gábor, videó: Bodor Tamás)

Előző részek:

Sörrel még a „karóba húzást” is könnyebben viseli a csirke

Gergő és Oszi ezúttal egy szögegyszerűségű grillcsirkét süt, persze a csavar nem maradt ki belőle.

Grillezett bőrös csülök Player módra

Maradunk a karakteres, playeres ételeknél: ezúttal egy bőrös csülköt dobtunk fel a grillre, amit sörrel locsolgatva sütöttünk tökéletesre.

Sörös chilis babbal tért vissza a Grillkommandó

A kerti sütögetésre buzdító, grilltanácsadós kommandónk ismét nyeregbe szállt, ám ezúttal sörös ételeket ajánl.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
36% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés