Néha nagyon nehéz olyan videojátékot választani, amivel jól járnak a gyerekek, és nem borulnak ki a nehézségétől, és attól, hogy ijesztő. Ezzel a 10-zel csak jól jár mindenki.

Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Mancs őrjárat. Nagyon nem is kellene mást mondani, hogy nyíljon a pénztárca, de ha még azt is hozzávesszük, hogy a szuperkutyis történetszállal dolgozó játék egy az egyben a rajzfilmsorozat animációjával készült, ráadásul marha jól szórakozik rajta minden gyerek, nem is kell semmi más. allNem hosszú, nem erőszakos, nem félelmetes, csak „mancsos”. De 100%-ig. Ha még magyar szinkront is kapott volna, akkor lenne az igazi, de így is jó móka ez a játék.

Tesztünket itt olvashatod: Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch

Képzeld el, hogy van egy sziget, ahol neked kell megteremteni mindent. Egyrészt vissza kell fizetned a kölcsönöket, másrészt be kell fognod állatokat, gyűjtögetned kell nyersanyagokat, és segítened kell a többieknek a boldogulásukban. A legutóbbi Animal Crossing gyakorlatilag minden korosztályt megvett kilóra, úgyhogy ha kimaradt volna, akkor tedd a fa alá. Senki sem fogja megbánni.

Tesztünket itt olvashatod: Animal Crossing: New Horizons

Puyo Puyo Tetris 2

Platform: Nintendo Switch

Ahogy Joey a Jóbarátokban mondaná: a Puyo Puyo jó, a Tetris jó, Puyo Puyo Tetris jó. És már másodszor is az. Igazából sokat magyarázni sem érdemes, a két játék összeborulása nagyon szórakoztató, és egyáltalán nem csak gyerekeknek való nehézségű. Ráadásul Switch-en ott játszod, ahol akarod.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Platformok: PC, PS4

Elsőre nagyon gyermetegnek tűnhet a Fall Guys, ami tulajdonképpen egy nagyon színes és cuki battle royale, melyben aranyos lények harcolnak egy képzeletbeli show-ban a bentmaradásért, majd az első helyért amolyan ninja warrior-stílusban, de elég eltöltened vele fél órát, és menthetetlenül rácsúszol. Felnőttként és gyerekként is addiktív a Fall Guys, ráadásul egy gyerkőcnek kifejezetten jó lehet az online játékkal való ismerkedéshez. Az biztos, hogy nagyon sokat fogtok röhögni és szentségelni is.

Tesztünket itt olvashatod: Fall Guys: Ultimate Knockout

Sackboy: A Big Adventure

Platformok: PS4, PS5

Ha már van PS5 otthon (de ha nincs, akkor marad a PS4), akkor nincs mese, a Sackboyt mindenképp be kell szerezni hozzá, ami a LittleBigPlanet főhősének első ügyességi kalandja, és egyből olyan, hogy az embernek órákon át csak mosolyogni támad kedve tőle. A Sackboy színes, szagos, kalandos és minden pillanatában enni való, pont annyira nehéz, amennyire egy gyerkőcnek kell, ráadásul apu és anyu is simán leülhet végigtolni, mert ők még az extra poénokat is érteni fogják. Mindenki jól jár.

Tesztünket itt olvashatod: Sackboy: A Big Adventure

Just Dance 2021

Platformok: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Stadia

Lehet, hogy egy ideje már nem tud újat mutatni a széria, de azért még mindig lehet nyomni a táncot. A 2021-es Just Dance új dalokkal, a régi hangulattal támad, ha úgy érzed, nem tud eleget mozogni a gyerek, akkor tegye be a kedvenc dalát, és rázza, mint ha nem lenne holnap. Akár még te is beszállhatsz. Jó poén.

Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Spongya régi nagy kalandja méltó felújítást kapott, most már vizuálisan is tökéletesen hozza a rajzfilm hangulatát, a poénok még mindig ülnek, a színek még szebbek, Bikinifenék pedig sokkal vibrálóbb és élőbb, mint valaha. Az ember nem tud felállni mellőle, akárhány éves is legyen. A Battle for Bikini Bottom Rehydrated egy zseniális platformjáték, ha imádod Spongyabobot, akkor pedig egyszerűen kötelező. Akkor is, ha nosztalgiáznál, mert szeretted a régi kiadást. Ez ugyanaz a játék. Csak jobb.

Tesztünket itt olvashatod: Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

És ha már Spongya, akkor itt ez a versenyjáték, amiben ő is járgányba ül, hogy lenyomja többi kollégáját a Nickelodeonról. És hát nem is kell más egy családi összeveszés… akarom mondani bulihoz, mint egy Nickelodeon-karakterekkel nyomható kart-játék, amit lehet egymás ellen játszani osztott képernyőn, és ott van mindenki, akit a gyerek néz a tévében. 30 játszható karakter ugrik be 12 különféle animációs sorozatból, ráadásul még online multi is van. Más nem is kell.

Mario Kart Live: Home Circuit

Platform: Nintendo Switch

Kivéve akkor, ha egy olyan versenyjátékot keresel, amiben kreatívnak kell lenni. A Mario Kart Live: Home Circuit egy teljesen egyedi eset. Itt kapsz egy fizikai Mario Kartot, azaz egy autót, amivel ténylegesen versenyezni kell a szobában, el kell helyezned kartonból készült kapukat, a játék pedig a képernyőre varázsolja az ellenfeleket, akik ellen a nappalidban versenyzel. A dolog persze annál nehezebb, minél ügyesebben pakolod ki a kapukat és készíted el a pályádat. Elsőre furán hangzik, de nagyon addiktív a Mario Kart Live, csak az a baj, hogy ha egymás ellen akartok játszani, ahhoz bizony két Switch és két játék kell. Ez nem túl jó húzás, de hidd el, ha valaki egyedül játszik, akkor is nagyon jól szórakozik mindenki. Főleg, ha van otthon macska is.

Tesztünket itt olvashatod: Mario Kart Live: Home Circuit

Gigantosaurus: The Game

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Annak ellenére, hogy itthon nem hasít a Gigantosaurus-sorozat, a játékkal még nagyon is el tud szórakozni a gyerek, ami egy teljesen korrekt ügyességi-versenyzős játék cuki dínókkal, és hát cuki dínókkal tényleg mindent el lehet adni. Ha PC-re vennéd, akkor mondjuk úgy, hogy még egy ócskavason is elfut.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Szombat 13-a: nagyon szerencsés nap

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

További cikkeink a témában