Sokszor nagyon nem egyszerű megmondani, hogy valaki éppenséggel az igazat mondja vagy éppen kamuzik. Szerencsére azonban vannak árulkodó jelek, amikre ha odafigyelsz, sokkal könnyebben eldöntheted ezt a kérdést.

Aki tud olvasni az apró jelekből és könnyebben ki tudja ismerni a körülötte lévőket, az bizony nagymértékben könnyítheti meg a saját életét. Szóval, ha nem akarod, hogy bárki átverjen, akkor ezekre a "tünetekre" kell odafigyelned, hiszen ezek buktathatnak le egy hazudozót:

1. Testbeszéd. Ha gyanúsnak érzed a szitut, akkor figyelj oda jobban a másik gesztusaira, miközben beszél! Ne arra figyelj, hogy mit mond, hanem arra hogy közben miről árulkodik a testbeszéde! Akik hazudnak, gyakran elrejtik közben a kezüket (például a hátuk mögé, esetleg zsebbe) vagy összekulcsolják őket. Emellett nehezen tudnak nyugodtan ülni vagy állni egy helyben, inkább idegesen dobolnak a lábukkal. Ha túl sokszor nyalják meg a szájuk szélét miközben kérdéseket teszel fel, az is gyanús jel lehet.

2. Légzés. Aki hazudik, annak a légzése is megváltozhat. Ha nehezebben veszi a levegőt és a hangja is más tónusúvá változik, akkor kezdhetsz gyanakodni.

3. Feszültség. Hazudozás közben elég nehéz lazának és nyugodtan maradni, ezért a túlzott görcsösség és merevség is árulkodó lehet. A felhúzott vállak, a keresztbe font karok vagy szintén keresztezett boka arra utalhat, hogy az illető bizony kamuzik.

4. Pislogás. A hazugok megpróbálják elkerülni a szemkontaktust. Ám ha mégis megpróbálnak közben a szemedbe nézni, akkor vagy túlzottan mereven bámulnak vagy sokkal többet fognak pislogni a megszokottnál.

5. Témaváltás. Mindenki kellemetlenül érzi magát, ha hazudnia kell, ezért gyorsan megpróbálják másra terelni a szót. Ha gyanúsan gyorsan és határozottan akar valaki témát váltani, az azért elég árulkodó jel.

6. Túlzott védekezés. Ha szembesíted a hazudozót a tényekkel, természetesen ideges lesz és védekezéssel próbálhat visszatámadni. Megtagadja a választ vagy épp téged fog hazugsággal megvádolni.

7. Beszéd sebessége. Hazudozás közben az ember hangja kicsit magasabbra válthat és a beszédtempója is felgyorsul. Tehát ha valaki a szokásosnál gyorsabban kezd el beszélni, valamivel magasabb hangon - és esetleg még közben kisebb hibákat is ejt - akkor bizony lehet kezdeni gyanakodni.

Persze a mai világban egyre többet kommunikálunk telefonon keresztül, üzenetben és sajnos egyre kevesebbet élőben. Ez pedig megnehezíti a hazugságok kiszűrését is, hiszen valótlanságokat állítani ezerszer könnyebb üzenetben, ahol az illetőnek több ideje van kigondolni a dolgokat és az árulkodó testbeszédét sem látja közben a másik. Ilyenkor talán a hirtelen témaváltás és a túlzott mértékű védekezés lehet árulkodó.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon