Te is fulladtál már meg mások parfümfelhőjében, igaz? Ha tutira el szeretnéd kerülni, hogy te legyél az, akitől nem lehet az irodában levegőt kapni – de mégis szeretnéd, hogy friss és kellemes illatod legyen, csak pár lépésbe kerül.

1. Hajápoló és/vagy hajformázó krém

Kezdjük akkor a tetején: egy férfias és friss illatú hajápoló krém csodákat tud tenni az illatoddal! Ezek a krémek elég jó cuccok, mivel egyszerre ápolják és formázzák a hajad, miközben a hajtövekbe masszírozva egész nap kellemes illatod lesz, mikor mondjuk odahajol hozzád valaki és a hajadat érzi leginkább.

Nem kell belőlük sok, bánnod sem kell tudni velük: egyszerűen csak masszírozz egy diónyi anyagot mosás után még vizes hajadba. Ennyi, a többi már történik magától.

2. A megfelelő dezodor

Persze, hogy egy deótól nem lesz izzadtságszagod – de ebből még nem következik egyenesen, hogy jó illatod is van. Nagyon sok deó túlontúl markáns illatanyagaival tolakodó és nem természetes illatot eredményez – a saját, személyes illatod ugyanúgy eltűnik egy ilyen túlkemikalizált deónál mint egy vödör parfümben. Úgyhogy legközelebb válassz természetes összetevőkből készült dezodort és preferáld az olyan finomabb illatjegyeket, mint a: citrusos jegyek, a menta, a friss, fás illatok – a nők bolondulnak ezekért és a saját illatodat sem öli meg. Apropó, a saját illat…:

3. A megfelelő mosópor és öblítő

Na ezt se gondoltad volna, hogy fontos, mi? Pedig nagyon sok kutatás bebizonyította, hogy a másikon a legdominánsabb illat, amivel igazából az embert magát beazonosítjuk, az túlnyomó többségben a mosóporának az illata. Komolyan. Gondolj bele: minden ruhádból ez árad, a testnedveid is ezzel az aromával kommunikálnak, egész nap ez az illat ivódik a textileken át a bőrödbe – persze, hogy a barátnőd ezt az illatot fogja a te saját esszenciádként regisztrálni. Úgyhogy rettentő fontos, hogy friss, kellemes, nem túl harsány, nem túl édes és semmilyen szinten sem műszagú, tolakodó bukéjú mosóport/mosógyöngyöt és öblítőt használj.

4. Aftershave krém és borotválkozás előtti gél

Ha nem vagy arcszőrhívő, akkor parfüm helyett tökéletes illatpótlás egy jól irányzott borotválkozás előtti gél és egy azutáni krém. Mivel ennek a bőröd ápolását is kell szolgálnia, ezért válassz jól hidratáló, mélyen beszívódó krémet, illatban pedig ajánlunk valamilyen cédrusos, virágos, tengeri, gyömbéres illatot, ami friss, elegáns és nem csap arcon senkit, aki veled beszélget.

5. Szakállolaj

Na mármost, ha megtartod az arcszőrzetedet, akkor a fent említett illatjegyekkel rendelkező szakállápolókat ajánljuk. Ápolja a szőrcsodát az orrod alatt és a barátnőd nem az ebédre betolt pöriszószt fogja érezni a szakálladon, szóval nagyon ajánlott. Itt írtunk a témában bővebben:

Ennyire közel még sosem kerülhettél a Tankcsapdához

A szakállolaj tipikusan az a cucc, amiről azt gondolod, hogy nincs szükséged rá – egészen addig, amíg ki nem próbáltad. Kend fel az arcodra a Tankit.

6. Egy férfias szappan

Ha nekemaztántökmindegy alapon mosakszol valami rég ottfelejtett Fa szappannal (igen, még van Fa), akkor erősen ajánljuk, hogy jóillatú imidzsed tisztelete érdekében azonnal húzd le a vécén. Annyi férfiasan isteni szappant gyártanak manapság, hogy az hihetetlen: vannak sörös szappanok csodás komlóillattal, kávéaromás fekete különlegességek vagy épp könnyen elérhető, babérleveles-mentás-zsályás szappanok: a választék kimeríthetetlen. Ügyelj, hogy természetes, bio alapanyagokból készült termékeket vegyél, bőrhibákra és kiszáradásra hajlamos bőröd hálát fog rebegni érte.

7. Natúr testápoló

Végül egy utolsó simítás, amit nem feltétlenül kell megfogadnod, de azért ajánljuk. Ha alapból nem is hajlamos kiszáradásra a bőröd, télen még az átlagos bőr is képes cserepesre száradni a szélfútta hidegekben, így a pórusokon keresztüli hidratálás fontos és hasznos dolog. Extra jóság, ha ezt a bőröd felé tett szívességet egy nagyon jó illató termékkel teszed. Friss és jó illatú testápolók például az olíviás, narancsos, bambuszolajos vagy épp a bazsalikomos versenyzők, melyekkel nehezen lehet mellélőni – csak döntsd el, hogy inkább a frissítő vagy a nyugtató hatásra hajtanál inkább. A fent felsorolt mindenségnek a nőkre gyakorolt hatása pedig:

Úgyhogy ha ezeket egyenként vagy együttesen alkalmazod, akkor garantált, hogy semmi szükséged nem lesz parfümre, mert ezek a natúr kozmetikumok és apró trükkök biztosítják a tökéletes illatot bármilyen kölni helyett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Szombat 13-a: nagyon szerencsés nap

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

További cikkeink a témában