Pick szalámi, Tokaji bor, Unicum, fűszerpaprika - ezek a dolgok valószínűleg neked is egyből beugranak, amikor hungarikumokról esik szó. Szerencsére a külföldiek körében is népszerűek ezek a magyar portékák, szóval visznek belőle haza bőven. De vajon mi a legnépszerűbb és mely nemzetek vásárolnak a legtöbbet belőlük? Máris eláruljuk.

A Budapest Airport által üzemeltetett ferihegyi repülőtéren tavaly több mint 11 millió utas fordult meg, közülük pedig körülbelül 1,5 millióan vásároltak a helyi duty free üzletben. A legtöbbet az Unicumból és a Pick szalámiból értékesítenek, míg az édességek közül a Szamos marcipánjai a legnépszerűbbek.

Ami a számokat illeti, a Heinemann Duty Free üzletben édes és erős paprikaőrleményből például 16 tonnányit adtak el 2016-ban, de liba- és kacsamájból is tonnaszám fogy a boltban. És hogy mégis mely nemzetek rajonganak leginkább a magyar finomságokért? A bolt üzemeltetője elárulta, hogy

Ők értékelik tehát legjobban a regionális italokat és ételeket, nem ritkán egy-egy távol-keleti utas még beszállás előtt visszaszalad egy plusz üveg Tokajiért. És milyen jól is teszi!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon