Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mozgalmas éve volt bolygónknak idén, és erre az amerikai űrkutatási hivatal által készített elképesztő fotók a bizonyítékok.

 1. 10/10

  2013. május 18-án Alaszka fölött készült ez a kép az aktív Pavlof vulkánról, amelynek hamufelhője benyúlik a Csendes-óceán fölé.

 2. 9/10

  Napfény tükröződik a vízen a Kanári-szigetek közelében június 15-én.

 3. 8/10

  A brutális katasztrófát okozó Haiyan szupertájfun egy nappal azelőtt, hogy partot érne a Fülöp-szigeteken november 7-én.

 4. 7/10

  A kép közepén balról jobbra látható seb nem más, mint az EF–5 tornádó nyoma, amely május 20-án söpört végig az oklahomai Moore városán 24 halottat, 377 sérültet és kétmilliárd dolláros kárt okozva.

 5. 6/10

  A Bingham-kanyon bánya a világ egyik leghatalmasabb rézbányája, amely majdnem öt kilométer széles és 1200 méter mély. A kép május elején készült, kevéssel Amerika történetének legnagyobb földcsuszamlása után.

 6. 5/10

  November végén egy új sziget született a Csendes-óceánban, Japán közelében. A vulkánkitörések következményeként a sziget azóta is növekszik, ahogy az a képpáron látható. A bal oldali fotó december 8-án készült, míg a jobb oldali december 24-én.

 7. 4/10

  A NASA Aqua műholdja készítette ezt a gyönyörű képet Grönland felett.

 8. 3/10

  A Landsat műhold fotója szúrta ki az amazonasi őserdő területén végrehajtott erdőirtást.

 9. 2/10

  A NASA/USGA műhold lőtte ezt az képet az ausztráliai Princess Charlotte-öbölről április 20-án.

 10. 1/10

  A Nemzetközi Űrállomásról készítette ezt a képet egy asztronauta január elsején. A fotón az éppen kitörő Sakurajima vulkán látható.

   (Fotó: NASA)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.