Eláruljuk, hol kóstolhatod meg Iniesta borát a VII. kerületben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Főleg az ibériai gasztronómia iható része erősödött hatalmasat a Kertész utcai Solera és a Nagydiófa utcai Copita párossal, de a tapák kedvelői sem fognak csalódni. Barca-drukkereknek egyenesen kötelező programmal jövünk.

A brutális belvárosi kánikula kellős közepén érkeztem meg a Solerába, ahol a felszolgáló ajánlására a Bodega Iniesta pincészet vörösborával startoltam, aminél jobb indítás egy focibuzinak nem is kellhet, ez a borászat ugyanis Andrés Iniestáé és családjáé, aki nem hiszi, annak itt ez a kép.

Okosan, Don Andrés, mindjárt indul a bajnokság

Már régóta szerettem volna megkóstolni a kedvenc középpályás-géniuszom borát, és a legkevésbé sem számítottam arra, hogy ez a Kertész utcában fog megtörténni.

A felszolgálóról kiderült, hogy egyben ő a tulaj is, Pethő Tamás, ex-TV Paprikás mixer és műsorvezető, aki egy évet töltött Spanyolországban egy saját bárban, az ott tanultakat ültette át a VII. kerületbe.

Iniestáék borát egy vörösboros chorizóval kísértem le, majd megkóstoltam a jamon serránós kenyeret, amit külön a Solerának készítenek egy közeli pékségben, mindegyik remek, üdítő fogás volt.

Iniestáék több borát is megkóstoltam (gyümölcsös, őszinte, életteli borok, de hogy másnap hogyan festettem, azt hagyjuk), de a ház nagyon büszke még a Protos pincészet boraira is, de ezekre nem emlékszem annyira. Amire viszont igen, az a pirítóson tálalt jéghideg, ecetben marinált szardíniafilé, a boquerones, ami jobb fegyver a kánikula ellen, mint egy hidegzuhany, nagyobb adagban fogom alkalmazni, ha megint beüt a rekkenés.

Valami ilyesmit képzeljünk el

Ár-érték arányban nagyon kedvező, randira, baráti társaságoknak tökéletes a Solera, de semmiképpen nem egy sportkocsma, ahhoz keressünk mást. A Nagydiófa utcai Copita a Solera unokatesója, itt még több az alkohol, de ugyanúgy vannak tapák is.

(Fotók: Solera és Bodega Iniesta hivatalos Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.