Kezdetét veszi a IX. Márton-napi borfesztivál, ahol idén a bor és az irodalom adja meg az alaphangot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

November 7-10 között kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe, a Danubius Hotel Gellértbe. De mégis, milyen programok várnak? Mondjuk!

November 7-én startol el a IX. Márton-napi borfesztivál a Gellértben, ami minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől.

Mi minden vár idén?

Az “Így söröztök ti” butiksörfesztivállal indul a nulladik nap csütörtökön, ahol a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel alapozhattok a borfesztiválra, persze a mértékre figyelve.

Az “Így pezsgőztök ti” exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort.

Az “Így főztök ti” borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész - az Így szerettek ők szerzője - irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

Jól hangzik, igaz? Pedig nincs vége!

Vasárnap, a fesztivál utolsó, záró eseményeként az “Így esztek ti” Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

Egy szónak is száz a vége: semmiképp se hagyjátok ki!

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Danubius Hotel Gellért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.