Cannes mellett ebben a Jacques Couëlle által tervezett, hatvanas évekbeli pompás nyaralóban talált egymásra az építészet és a szobrászat.

Jacques Couëlle autodidakta építész volt, aki a modernista mozgalmak hullámain szinte szoborszerű épületeket alkotott, és mivel a francia Riviérán több luxusvilla is a nevéhez fűződik, ezért a milliárdosok építészének is nevezték. Pablo Picasso és Salvador Dalí barátja volt, és a most következő nyaraló csak megerősíti bennünk, hogy a művészetük is nagy hatással volt rá.

Nem sok egyenes vonalat találni ebben a villában, amely pálmafák közt rejtőzik a provence-i Mouans-Sartoux-ban, a cannes-i öböl fölött. A fehér falait mintha csak a sziklából faragták volna ki,

az egyike annak az öt Jacques Couëlle által tervezett épületnek, amelyeket leginkább az ősi barlanglakásokhoz lehet hasonlítani.
Az építész úgy vélte, hogy a szigorú, egyenes vonalak szorongást váltanak ki az emberekből,

ezért belül az íves mennyezet és a nyitott kandalló is szabálytalan formájúak. A villa lőrésformájú ablakaiból a tengerre nyílik kilátás, a fehér falakhoz remekül illenek a fából készült ajtók, a terrakotta lépcső és a hálószoba tarka csempézett padlója is.

A 231 négyzetméteres, öt hálószobás, négy fürdőszobás, úszómedencével és szabadtéri fedett terasszal is rendelkező ingatlan, amelyet a huszadik század épített örökségei közé is beválasztottak, néhány éve került eladósorba az Espaces Atypiques kínálatában, és 2,4 millió eurót kértek érte, ami csaknem 950 millió forintnak felel meg.

(Fotók: Espaces Atypiques)

Ez is érdekelhet:

Mesébe illő Palm Beach-i villát vett magának Tom Ford

A Tom Ford márka eladásából bőven jutott az ötvenmillió dolláros floridai ingatlanra.

A Comói-tó fölött uralja a tájat ez a mesés villa

Imádjuk a kilátást a medencéből!

A Comói-tó fölött uralja a tájat ez a mesés villa

Imádjuk a kilátást a medencéből!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában