Lucy Mountain úgy gondolja, hogy egyáltalán nem kellene megbélyegezni a különböző ételeket, nem lehet egyértelműen kimondani, hogy ez egészséges, ez pedig egészségtelen.

Annak érdekében, hogy az érvelését alátámassza - és ezzel megmutassa, hogy az elképzeléseink sok esetben tévesek lehetnek - érdekes képeket készített, amelyeken összehasonlítja különböző kaják kalóriaértékét.

Szereti például megmutatni azt, hogy az egészségesnek mondott ételek, mint például a mandula, simán tartalmazhatnak ugyanannyi kalóriát, mint az üldözött cukorkák. Ezzel nyilván nem arra céloz, hogy mandula helyett a cukrokat kéne választani, de mindenképpen érdekes az összehasonlítás.

Mandula vs. cukorka

A bal oldali sós és ecetes chips valójában kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jobb oldalon látható zöldségchips.

Hagyományos chips vs. zöldségchips

Mountain nem hisz a korlátozásban, szerinte nem a megvonásban rejlik az egészséges étrend kulcsa. Ehelyett inkább a mértékletességre esküszik. Mindkét kenyérszeletre mogyoróvajat kent, ám a jobb oldalira sokkal többet. Ennyit számít a mértékletesség.

Kevés mogyoróvaj vs. sok mogyoróvaj

A fitneszblogger szerint ha néha megeszel egy kis csokit az egyébként jól kiegyensúlyozott étkezések mellett, attól még nem válik az étrended egészségtelenné. Ráadásul az egészségesebbnek tartott étcsokiban a kalória is több.

Tejcsoki vs. étcsoki

Egy aprócska változtatás is óriási hatással lehet az elkészült ételt illetően, érdemes tehát jól megválogatni az alapanyagokat.

Light sajt, pirított zab, pirított kenyérkockák, házi öntet vs. parmezán, napraforgómag, kruton és Cézár öntet

Sokkal fontosabb dolgokat kell figyelembe venni, mint a bevitt kalóriák mennyisége. A makrotápanyagok aránya például fontosabb.

Eper, dinnye, ananász vs. banán, kókusz, maracuja

Arra is figyelmeztet, hogy a csomagoláson feltüntetett címszavak (például low sugar vagy high protein) is félrevezetőek lehetnek. Mindezek nem jelentik azt, hogy kevesebb kalóriát tartalmaznak.

Egy adag Twix nem egy csomagolásnak felel meg

(Instagram) (via)

És ezt olvastad már?
Jó hét kell legyen, ami Zoéval indul