Szennyes vasúti kocsik miatt bírságolta meg a román fogyasztóvédelem az állami vasúti társaságot.

Harmincezer lejnyi (kb. 2,5 millió forint) bírságot szabott ki a román fogyasztóvédelem (ANPC) a CFR állami vasúti társaságra, és elrendelte kilenc személyszállító szerelvény ideiglenes kivonását a forgalomból. A hatóság képviselői néhány hónap elteltével tértek vissza két bukaresti vasúti kocsiszínbe, hogy ellenőrizzék, kijavították-e azokat rendellenességeket, amelyekért az első vizsgálat során még csak figyelmeztetésben részesítették a CFR-t.

Hát, nem.

„Mintha megállt volna az idő. Egy vödör, egy koszos rongy és mérhetetlen hanyagság. Vonatra ülni manapság meglehetősen viszontagságos vállalkozás, amelyhez képest a koronavírus egy jótéteménynek tűnik. A jelek szerint a CFR nem más, mint egy fejőstehén”

– mondta Horia Constantinescu, az ANPC elnöke.

Szakadt, pecsétes üléshuzatok és fejtámlák, szemetes padló, kiürítetlen, évtizedes kosztól ragadó szemétgyűjtők, poros szellőzőberendezések, mocskos, rozsdás, törött mosdókagylók, bűzlő mellékhelyiségek, papír, szappan és fertőtlenítőszerek nélkül – sorolta az ANPC az ellenőrök által tapasztalt problémákat. A hatóság ezúttal bírságokat is kiszabott, és megtiltotta a CFR-nek, hogy forgalomba állítsa a kifogásolt személyszállító szerelvényeket, amíg nem fertőtlenítik őket.

(Forrás: Agerpres, MTI. A nyitókép illusztráció: utasok és vasúti kocsi a konstancai főpályaudvaron 2018-ban, fotó: Jaap Arriens/NurPhoto/Getty Images)

Bezzeg a MÁV:

Eltévedt egy vonat Miskolc és Fonyód között

Kötöttpálya, mi? Fogd meg a söröm, mondta a MÁV!

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés