Nem annyira megszokott kérés ez a MÁV-tól.

A Mávinform közlése szerint a rendkívüli hőség fennakadásokat okozhat a vasúti közlekedésben, a kánikula miatti hőtágulás hatására ugyanis a vágányokban és felsővezetékekben „káros anyagfeszültség” keletkezhet, ezért szükség esetén sebességkorlátozásokat vezetnek be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek. Tehát egy meglepő bejelentést tett a MÁV:

késések lehetnek a vasúti közlekedésekben.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

A hétvégén pokoli hőség várható, 40-42 Celsius-fokot jeleznek előre, ráadásul a hőmérséklet az éjszakai órákban is 20 Celsius-fok felett maradhat – vigyázz magadra!

Nem is csoda, hogy (harmadfokú) hőségriasztást rendeltek el, a MÁV-Start pedig ezen időszak alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.

Itt az UV ábécé, avagy mire figyeljünk a pokoli hőségben?

Még mindig nem tudod, miért olyan szörnyű az UV? Akkor itt egy egyperces gyorstalpaló, bónuszként pedig tanácsok a hőség túléléséhez.

(Forrás: Mávdirekt, fotó: MÁV)

Ez is érdekelhet:

Nem akarod látni a Föld hőtérképét

Tombol a hőség, és ez egyébként nagyon nem jelent jót.

Fotókon az aszálytól haldokló Halda-tó végnapjai

Újabb magyarországi tó készül megadni magát.

És ezt olvastad már?
Korrajzot ad Magyarország 2022-es évéről a Google leggyakoribb kereséseinek listája