Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy jó whisky megérdemli, hogy ne csak legurítsák, hanem úgy igazán kiélvezzék minden elemét. Ha te is szereted megadni a módját, ez a pohár a segítségedre siet.

A Norlan Glass állítólag a legprofibb módon megtervezett whiskyspohár, amelyet valaha készítettek. Ezek azért elég nagy szavak, korábban már mi is bemutattunk néhány elég profi pohárkát, olyat is amit tudósok fejlesztettek, meg olyat is, ami egyben szivartartóként is szolgál. Akad tehát választék bőven a piacon.

De hogy mégis mi az, amitől a Norlan Glass más, mint a többi? Két évvel ezelőtt, amikor megjelent már mi is írtunk róla (és azt is megemlítettük, hogy egészen elfogadható áron kínálják), most azonban a Business Insider alábbi videójában még részletesebben mutatják be:

A pohár belsejében tehát speciális bordák találhatóak, amelyeknek köszönhetően körkörös mozgásra olyan hullámhatás alakul ki, amitől a whisky íze a lehető legteljesebbé válik. Ebből a pohárból az etanol is könnyebben párolog el, ami egyébként bánthatna a szemed, az orrod vagy épp az ízélményt. Természetesen az alakja sem véletlenül hasonlít egy tulipánra, ezáltal képes az aromákat az orrod felé irányítani.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.